Totalna kontrola: Kamere uskoro i na autocestama, još strože i ‘zeznutije’ za vozače

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon što su postavljene kamere za nadzor brzine na glavnim državnim prometnicama i crnim točkama, mediji doznaju kako će kamere vjerojatno već iduće godine biti postavljene i na autocestama. Ovu vijest danas donosi portal index.hr i navodi kako cijeli projekt sigurno ide u proceduru, a mogući izvor financiranja su i EU fondovi.

Bit će postavljene na dionicama autocesta koje su pod HAC-om, pa se čini da bismo na brzoj cesti prema Zagrebu možda mogli biti i pošteđeni ovog nadzora, no kako je čuti iz izvora bliskih MUP-u to ništa ne mora značiti. Ono što vozače najviše zanima je gdje će biti postavljene i kako će funkcionirati. Index navodi tri načina:

-Prvi je da se postave na specifičnim lokacijama na autocestama, prvenstveno na ulazima u tunele, mostovima ili vijaduktima. Kako se vozači ne drže ograničenja koja su na takvim mjestima u pravilu znatno manja od inače dozvoljenih 130 km/h, te će kamere mjeriti brzinu radarskom ili laserskom tehnologijom – piše portal te navodi kako je drugi način mjerenja na određenoj dionici autoceste.

To, ističu, znači da će kamere biti postavljene na početku i na kraju određene dionice i mjerit će se prosječna brzina kojom je vozilo prošlo tu dionicu. “Zeznuti” kameru, dakle možete jedino ako u međuvremenu stanete na odmorištu.

-Treći način nadzora brzine je na mjestima na kojima se privremeno obavljaju radovi. To bi trebalo značiti da će postojati prenosive kamere koje će se postavljati na tim mjestima – piše portal index.

FOTO Podravski list, Cropix

Od iduće godine kamere će motriti i na autocestama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI