Totalna kontrola: Kamere uskoro i na autocestama, još strože i ‘zeznutije’ za vozače

Podravski list profile

Nakon što su postavljene kamere za nadzor brzine na glavnim državnim prometnicama i crnim točkama, mediji doznaju kako će kamere vjerojatno već iduće godine biti postavljene i na autocestama. Ovu vijest danas donosi portal index.hr i navodi kako cijeli projekt sigurno ide u proceduru, a mogući izvor financiranja su i EU fondovi.

Bit će postavljene na dionicama autocesta koje su pod HAC-om, pa se čini da bismo na brzoj cesti prema Zagrebu možda mogli biti i pošteđeni ovog nadzora, no kako je čuti iz izvora bliskih MUP-u to ništa ne mora značiti. Ono što vozače najviše zanima je gdje će biti postavljene i kako će funkcionirati. Index navodi tri načina:

-Prvi je da se postave na specifičnim lokacijama na autocestama, prvenstveno na ulazima u tunele, mostovima ili vijaduktima. Kako se vozači ne drže ograničenja koja su na takvim mjestima u pravilu znatno manja od inače dozvoljenih 130 km/h, te će kamere mjeriti brzinu radarskom ili laserskom tehnologijom – piše portal te navodi kako je drugi način mjerenja na određenoj dionici autoceste.

To, ističu, znači da će kamere biti postavljene na početku i na kraju određene dionice i mjerit će se prosječna brzina kojom je vozilo prošlo tu dionicu. “Zeznuti” kameru, dakle možete jedino ako u međuvremenu stanete na odmorištu.

-Treći način nadzora brzine je na mjestima na kojima se privremeno obavljaju radovi. To bi trebalo značiti da će postojati prenosive kamere koje će se postavljati na tim mjestima – piše portal index.

FOTO Podravski list, Cropix

Od iduće godine kamere će motriti i na autocestama
  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti