TRAGIČAN NIZ Deset najcrnjih dana: dvojica traktorista mrtva, za dječakov život bore se liječnici

Prije deset dana traktorist (58) poginuo je izvlačeći drva iz šume


Autor: podravski.hr — 02.05.2018. / 9:06 Crna kronika

Ilustracija/Nesreća se dogodila iznad mjesta Slanje u Općini Martijanec

Muškarac (63) poginuo je jučer u prevrtanju traktora oko 17.20 sati u Ruševcu kod Križevaca, priopćila je jutros koprivnička Policijska uprava.
Kako je policija navela, “jučer, 1. svibnja, oko 17.20 sati u Ruševcu, na livadi uz kuću, 63-godišnjak je traktorom bez kabine i zaštitnog okvira, s priključenom prikolicom za sijeno, sakupljao pokošenu travu. Potom se traktorom pokušao uspeti uzbrdo u dvorište, prikolica je povukla traktor unazad te se vozilo prevrnulo na vozača”.
Nesretnom vozaču traktora nije bilo pomoći. Na mjestu je preminuo.
Očevid su na mjestu teške nesreće obavili policijski službenici Policijske postaje Križevci, a o svemu će izvijestiti Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici.
To je već druga žrtva prevrtanja traktora u zadnjih desetak dana u Koprivničko-križevačkoj županiji. Ivan Delimar (58) nedavno je poginuo u sličnoj nesreći izvlačeći drva iz šume kod Kloštra Podravskog, a izvještaj o tome možete pročitati OVDJE.
Prošli tjedan pak u Raščanima kod Križevaca u slijetanju traktora teško je stradao 11-godišnji dječak koji je upravljao tim poljoprivrednim strojem. Zadobio je ozljede opasne po život i trenutačno se liječi u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Izvještaj o nesreći koja je potresla cijeli kraj možete pročitati na ovome LINKU. (RM)
FOTO: DARKO IMBRIŠA