Tragična vijest iz koprivničke bolnice: Preminuo je Marin Pucar

Marin Pucar (50), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca, jedan od naših najistaknutijih poduzetnika preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici.

Marin Pucar rođen je 1970. godine u Zadru, uz još troje braće. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu na temu Teorija i politika marketinga. Nakon toga stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Također, završio je i Pomak – Podravkinu menadžersku akademiju.

Marin Pucar u uredu na Slavonskoj aveniji u Zagrebu

Marin se u bogatoj biografiji može pohvaliti i da je završio “Pomak”, poznatiji kao Podravkina menadžerska akademija. Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje u Danici, a potom preuzima i sektor prodaje, marketinga i razvoja. Dvije godine kasnije imenovan je direktorom Prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, da bi potom preuzeo mjesto direktora za tržište RH sve do 2008. godine. Tada je imenovan članom Uprave Podravke. Nakon isteka mandata postaje predsjednik Uprave Zvečeva (2012.-2016.).

U Podravku na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. nakon prijedloga ministra državne imovine Gorana Marića. Posljednje dvije godine Podravka bilježi rekordan rast prodaje i dobiti, a posebno se, kao i njeni radnici pod Pucarovim vodstvom, iskazali u vrijeme epidemije koronavirusa.

Marin Pucar najteži je trenutak doživio 2010. godine

U mladosti je igrao nogomet, bio je golman u NK Zadar, a potom su ga zvali na probu čak i u NK Dinamo iz Zagreba gdje je proveo jedno kraće vrijeme. Nogomet je ostavio zbog fakulteta.

S bivšom suprugom Tihanom ima dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i svoju drugu suprugu Renatu.

Dijelovi biografije preuzeti s biografija.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI