Tragična vijest iz koprivničke bolnice: Preminuo je Marin Pucar

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marin Pucar (50), prvi čovjek Podravke i Hrvatske udruge poslodavaca, jedan od naših najistaknutijih poduzetnika preminuo je nakon teške bolesti u koprivničkoj Općoj bolnici.

Marin Pucar rođen je 1970. godine u Zadru, uz još troje braće. Diplomirao je Ekonomiju u Zagrebu na temu Teorija i politika marketinga. Nakon toga stekao je i diplomu u menadžmentu maloprodaje na Leeds Metropolitan University u Engleskoj. Također, završio je i Pomak – Podravkinu menadžersku akademiju.

Marin Pucar u uredu na Slavonskoj aveniji u Zagrebu

Marin se u bogatoj biografiji može pohvaliti i da je završio “Pomak”, poznatiji kao Podravkina menadžerska akademija. Bio je istaknuti član HSS-a, prvi čovjek Županijske gospodarske komore, član Uprave Hrvatske gospodarske komore.

Karijeru je počeo u Gavriloviću kao trgovački putnik, a potom brzo postao i menadžer. U Podravku dolazi 2001. na mjesto direktora prodaje u Danici, a potom preuzima i sektor prodaje, marketinga i razvoja. Dvije godine kasnije imenovan je direktorom Prodaje mesnog programa za Hrvatsku i jugoistočnu Europu, da bi potom preuzeo mjesto direktora za tržište RH sve do 2008. godine. Tada je imenovan članom Uprave Podravke. Nakon isteka mandata postaje predsjednik Uprave Zvečeva (2012.-2016.).

U Podravku na mjesto predsjednika Uprave dolazi 2017. nakon prijedloga ministra državne imovine Gorana Marića. Posljednje dvije godine Podravka bilježi rekordan rast prodaje i dobiti, a posebno se, kao i njeni radnici pod Pucarovim vodstvom, iskazali u vrijeme epidemije koronavirusa.

Marin Pucar najteži je trenutak doživio 2010. godine

U mladosti je igrao nogomet, bio je golman u NK Zadar, a potom su ga zvali na probu čak i u NK Dinamo iz Zagreba gdje je proveo jedno kraće vrijeme. Nogomet je ostavio zbog fakulteta.

S bivšom suprugom Tihanom ima dvije kćeri, a iza sebe je ostavio i svoju drugu suprugu Renatu.

Dijelovi biografije preuzeti s biografija.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

U Križevcima se zapalila vikendica

Jučer, 7. ožujka, u prijepodnevnim satima u Križevcima u Ulici Gornje Vine izbio je požar u vikendici zbog propadanja žara u ventilacijski prostor. Požar su

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI