Traje projekt Zaposli pa pomozi: devet žena brine se za 50 starijih osoba

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U projektu „Zaposli pa pomozi“, osim Općine Rasinja i Općine Koprivnički Ivanec, sudjeluje još i Općina Novigrad Podravski kao korisnik sredstava te općine Peteranec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine i Gola, kao projektni partneri

U općinama Rasinja i Koprivnički Ivanec u tijeku je provedba projekta „Zaposli pa pomozi“, financiranog u sklopu Programa zapošljavanja žena „Zaželi“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Općina Rasinja zapošljava pet, a Općina Koprivnički Ivanec četiri žene, pripadnice ciljane skupine, koje pružaju usluge potpore i podrške za ukupno 50 krajnjih korisnika s područja ovih općina. Kroz projekt je financirano i obrazovanje te osposobljavanje  pripadnica ciljane skupine kroz dva programa edukacija: gerontodomaćica i jednostavni poslovi u zanimanju kuhar. Sve zaposlene žene završile su jedan od odabranih programa osposobljavanja, kojima je cilj bio povećati konkurentnost polaznica na tržištu rada te ih pripremiti za poslove koje obavljaju u sklopu projekta.

U projektu „Zaposli pa pomozi“, osim Općine Rasinja i Općine Koprivnički Ivanec, sudjeluje još i Općina Novigrad Podravski kao korisnik sredstava te općine Peteranec, Đelekovec, Drnje, Legrad, Hlebine i Gola, kao projektni partneri. Na području svih navedenih općina zaposleno je ukupno 49 žena, koje pružaju usluge potpore i podrške za trenutno 264  krajnjih korisnika, također s područja spomenutih općina.

Djelatnice Općine Koprivnički Ivanec

Zaposlene žene, pripadnice ciljane skupine, teško su zapošljive žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem, dugotrajno nezaposlene žene u službenoj evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Zapošljavanjem pripadnica ciljane skupine želi se unaprijediti njihov radni potencijal, a radi ublažavanja posljedica njihove nezaposlenosti. Pripadnice ciljane skupine zaposlene su na period od 24 mjeseca, tijekom kojih  pružaju potporu i podršku krajnjim korisnicima, starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Krajnjim se korisnicima kroz projekt “Zaposli pa pomozi” pruža pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pruža pomoć kroz razgovore i druženje, uključivanje u društvo te pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Novigrad Podravski

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI