TRAŽE IDEJE Čak 15 mještana želi se uključiti u razvoj turizma svoje općine

Podravski list profile

Općina Martijanec počela je s provedbom dugoročne strategije, koja kao glavnu stavku u razvoju ovog mjesta i općine vidi turizam. Tako je ovih dana održan i sastanak općinskih čelnika s mještanima zainteresiranima za uključivanje u turističku djelatnost.

– Odazvalo se čak 15 zainteresiranih. Dobar je odaziv pokazatelj da su mještani spremni okrenuti se turizmu. Za početak je dogovoreno stvaranje destinacijskog brend okvira i osmišljavanje originalnog općinskog suvenira – rekao je Mladen Levak općinski načelnik.

Glavni smjerovi u razvoju turističke ponude u općini Martijanec trebali bi biti etno i ciklo turizam, dvije grane u turizmu koje su u stalnom porastu.

Upravo zbog toga radi se na daljnjem povezivanju naselja u sastavu općine Martijanec s Gornjim Martijancom, a taj dio posebno je prepoznat kao “trasa” s najvećim potencijalom za razvoj spomenutih turističkih grana. Tako je ovih dana završena dokumentacija za projekt asfaltiranja odvojka koji spajaj Slanja i Rivalno s Gornjim Martijancem, a to je nastavak projekta kojeg općina već duže vrijeme provodi.

Usto, stavljene su nove table s imenima ulica na području cijele općine, a u tijeku je i projekt promjene javne rasvjete gdje se mijenjaju stari stupovi i rasvjetna tijela s novim LED svjetiljkama, a završetak tog projekta, koji se realizira u suradnji s ludbreškim pogonom HEP-a, očekuje se sljedeće godine.

FOTO Općina Martijanec

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti