Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Traži se smanjivanje poreza i prireza na klijeti te uređenje romskog naselja

Potpisivanje peticije organizirano je ovog vikenda na glavnom ludbreškom trgu. Organizator peticije su Silvije Kutle, nezavisni gradski vijećnik i Miro Levaković, mještanin Ludbrega. Peticija se potpisivala u vezi tri teme, tj. problematike. Cilj peticije je prikazati gradskoj vlasti mišljenje javnosti oko problematike koje su tematizirane u peticiji.

Prvi je zahtjev da se komunalno uredi romsko naselje u Ludbregu. Povod ove peticije bio je skori završetak radova na atletskoj stazi u Ludbregu. Ovim projektom Ludbrežani će dobiti novi sportski objekt i neku ruku nadstandard.

– Samo nekoliko centimetara dalje nalazi se romsko naselje u kojem nema javne rasvjete niti asfalta. Naselje, iako na neki način getoizirano, niti na koji način nema vezu između „ozloglašenih“ naselja kao što je Stiska u Đurđevcu ili Piškorovec u obližnjem Međimurju. Kako nam kažu Ludbrežani, većina mještana naselja je zaposlena i živi normalan život.

– Tražimo vrlo malo, a to je javna rasvjeta i asfalt. Nadam se da ćemo ovom peticijom postići naš cilj – rekao je Miro Levatić, i sam mještanin romskog naselja u Ludbregu.

Druge točke peticije su ukidanje ili smanjenje poreza na kuća za odmor, te smanjenje prireza s 12 na osam posto.

– Što se tiče romskog naselja, neki puteljci u Vinogradima Ludbreškim se asfaltiraju, stavlja se rasvjeta, a ne nalazi se način da se riješi problem romskog naselja.

Druga inicijativa je smanjenje oporezivanja kuća za odmor. Oporezivanje tih klijeti bez da smo im osigurali vodu, struju i sanitarni čvor nema smisla. Mi nismo neka turistička destinacija kao što je Omiš, ili primjerice Zadar. Što se tiče prireza u Ludbregu, on iznosi 12 posto i najviši je u okruženju. Imate Čakovec i Koprivnicu s nula posto, Varaždin osam posto. Također, rečeno je da je prirez povučen zbog otplate kredita za sportsku dvoranu.

Kredit je sad otplaćen i smatram da treba smanjiti prirez na osam posto, kao što je nekad i bio. Meni, koji sam zaposlen u Ludbregu, na mjesečnoj  razini za to ode 90 kuna, što nije zanemariva svota – rekao je Silvije Kutle koji je naveo da su svjesni da peticija nije obvezujuća za gradsku vlast, ali da se nada da će njome približiti stav građana gradskim vlastodršcima. Peticije je, svaku od njih, od petka do nedjelje potpisalo oko 150 građana.

Facebook
Twitter
Email
NAKON 45 GODINA BAVLJENJA PČELARSTVOM

Pčelar Božidar Gložinić odlučio je prodati kamion s pčelama: “Više ne mogu prodati med…”

Tužna vijest

Umro Vjekoslav Flamaceta

kreću radovi

Ugradnjom dizalice topline Osnovna škola Đurđevac postat će u potpunosti energetski neovisna!

Nalaze se u pritvoru

Vršnjaci prebili mladića u koprivničkom parku, teško je stradao

Detalji nesreće

U prometnoj na Podravskoj magistrali čak šest ozlijeđenih!

Još danas događanja povodom dana općine kloštar podravski

FOTO Neda Ukraden napunila šator do posljednjeg mjesta!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI