Treći vikend sportskog festivala: Odrađen planinarski pohod i orijentacijsko trčanje

Treći vikend Welcome Spring festivala, koji je osmišljen kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju, obilježen je kombinacijom planinarenja, orijentacijskog trčanja i cestovne utrke. U subotu je tako održan prvi planinarski pohod do Kalnika. Planinarski pohod koji je završio kod planinarskog doma na Kalniku bio je dug 30 kilometara, a pješačilo se desetak sati.

Istog dana na Otoku mladosti održana je prezentacija outdoor sportova – orijentacijskog trčanja i radioorijentacije. Orijentacijsko trčanje moderan je sport za čitave obitelji i za pojedince svih uzrasta. Grad Ludbreg organizirao je prezentaciju orijentacijskog trčanja i radioorijentacije (popularno znano kao radiogoniometrija) uz potporu OK-a Varaždin, Planinarskog društva MIV Varaždin i Radio kluba Ludbreg.

Foto: Dražen Vađunec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI