Trener Slavena o polufinalu Kupa: Bit ćemo kompletni i izbacit ćemo Hajduk!

Slaven se s Hajdukom susretao nekoliko puta, posljednju utakmicu prije 12 godina u četvrtfinalu kada je pobijedio Hajduk. U Koprivnici je bilo 0:0, a u Splitu 2:1 za Hajduk


Autor: podravski.hr — 18.12.2012. / 11:07 Sport

KOPRIVNICA – Nogometaši Slavena doznali su ime protivnika u polufinalu Kupa. Sreća se u ždrijebu nije osmjehnula našim dečkima jer će, umjesto Lokomotive ili Cibalije, morati igrati protiv Hajduka. Prva utakmica na rasporedu je 3. travnja na Gradskom stadionu, a uzvrat će protivnici odigrati 17. travnja na poljudskom stadionu. Mišljenja o protivniku podijeljena su jer sada na pravi način treba pripremiti taktiku. Slaven inače dosta očekuje od Kupa, a ako u polufinalu slučajno pobijede Hajduk, finale protiv Lokomotive ili Cibalije bio bi mački kašalj.
Tempirati formu
– Trebamo dobro tempirati formu. U prvenstvu imamo povoljniji raspored s dvije utakmice viška kod kuće i to dva prva kola. Odmah u prvom kolu nastavka dolazi nam Hajduk, Rijeka ide Dinamu i predviđam da će se već tada vidjeti u kojem će smjeru naše prvenstvo. U travnju je Kup gdje također vidimo svoju priliku, bez obzira na ime protivnika. Hajduk nije nepobjediv i jasno je da tko hoće u Europu preko Kupa mora ga osvojiti. Dakle, prije ili kasnije bi ta utakmica došla. Mi, kad smo kompletni, možemo dobiti Hajduk i vjerujem da hoćemo. Idemo po prolaz – kazao je trener Slavena Roy Ferenčina.
Slaven se s Hajdukom susretao nekoliko puta, posljednju utakmicu prije 12 godina u četvrtfinalu kada je pobijedio Hajduk. U Koprivnici je bilo 0:0, a u Splitu 2:1 za Hajduk. U prvenstvu je obrnuta priča, Hajduk je na Gradskom stadionu bio česta mušterija Slavenašima, dok oni s druge strane nikad nisu slavili na Poljudu.
Roy: Najvažniji Rakov povratak
– Moje najveće pojačanje bit će Rakov povratak. No, trebamo dovesti napadača i još jednog igrača. Više od toga nećemo zbog novca. Pojačanja će biti ciljana i nadam se da nećemo pogriješiti – kazao je trener Slavena Roy Ferenčina dodavši kako se više očekivalo od napadača.
Utakmice protiv Admire i Pogona
Prvoligaši austrijski Admira Wacker i poljski Pogon prvi su poznati protivnici Slavena na pripremama u turskoj Antalyji. Pripreme su podijeljene u tri djela, prvi dio je u Koprivnici od 7. do 23. siječnja nakon čega će Slavenaši na deset dana u Tursku. Posljednji dio priprema je u Koprivnici, a prvu utakmicu u nastavku Slavenaši će odigrati protiv Hajduka.