TRENIRANJE STROGOĆE DAJE REZULTATE Svaki dan u našoj županiji bez vozačke ostanu četiri vozača

Policija u našoj županiji svaki dan iz prometa isključi šest vozača, a barem dva pijana vozača svakodnevno završi na trježnjenju u policijskom pritvoru


Autor: podravski.hr — 10.04.2013. / 12:55 Aktualno

KOPRIVNICA – Prometno stanje sigurnosti na području naše županije u ožujku mnogo je povoljnije nego u istom mjesecu lani, a cijeli ovogodišnji trend također je bolji nego u prvom kvartalu prošle godine. Priopćila je to danas koprivnička Policijska uprava na redovitoj konferenciji za novinare.
Da vam ne bismo iznosili suhoparne brojke, izračunali smo najzanimljivije prosječne pokazatelje za ožujak ove godine. Niste sigurno znali da je u tom mjesecu policija u našoj županiji svaki dan iz prometa isključila šest vozača. Ili da svaki dan bez vozačke dozvole ostanu čak četiri vozača. Ili da dva pijana vozača svakodnevno završi na trježnjenju u policijskom pritvoru.
Rezultat takvog policijskog preventivno-represivnog rada je tek jedna prometna nesreća dnevno. I to u mjesecu u kojem su prometnice većim dijelom bile snježne i ledene.
Statistika se, doduše, osjetno pogoršava s dolaskom ljepšeg vremena te izlaskom motociklista i traktorista na prometnice. No, čini se kako policijska represija i mnogo stroži zakoni ipak donose rezultate. Jer, najgore je kad te opale po džepu ili kad zbog učestale prebrze i obijesne vožnje odmah završiš u zatvoru. Mnogima se ta strogoća ne sviđa, ali čini se da spašava živote i zdravlje.
Foto: Ilustracija