Trenuci užasa Koprivničanke: Poznaniku nije odgovarala na sms, on joj banuo na vrata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nesretna je Koprivničanka uistinu požalila što je upoznala muškarca (50) iz okolice Križevaca, a njeno kratko poznanstvo s tim izopačenim zlotvorom pretvorilo se u pravi pakao koji dugo neće moći zaboraviti.

Kaznenom prijavom policije protiv 50-godišnjaka bavili su se koprivnički tužitelji koji su nedavno protiv njega na Općinskom sudu u Koprivnici podignuli optužnicu. Prema optužnici, taj je zlotvor 11. lipnja oko 14 sati nepozvan došao do obiteljske kuće nesretne žene i to samo zato što mu ona nije odgovarala na SMS poruke koje joj je više puta tog dana slao, te ju je grubo napao. Kako bi je zastrašio, počupao ju je za kosu i primio za ruku govoreći joj:

Došao nepozvan u kuću

– Hoćeš da te ubijem ili da ti polomim kosti, znaš li tko sam ja? Ja sam iz zloglasne kninske četničke obitelji – grmio je na nedužnu ženu čupajući je za kosu. Zatim je stao na ulazna vrata terase i jadnoj ženi svojim tijelom sprječavao da pobjegne. Prestravljena ga je i uplakana žena nekoliko puta zamolila da je pusti, no on joj je bezdušno ponavljao “hoćeš li da te ubijem ili da te polomim”.

Zlotvor je višestruko osuđivana osoba, među ostalim i za kaznena djela povezana s nezakonitom trgovinom narkoticima, psihotropnim tvarima i tvarima pomoću kojih se dobiva droga, zbog čega je u Francuskoj osuđen na dvije i pol godine zatvora. Ispitan kod državnog odvjetnika nakon uhićenja, 50-godišnjak je porekao kazneno djelo za koje se tereti. Rekao je kako joj je donio stvari koje je imala u njegovu stanu kako bi s njom prekinuo ljubavnu vezu.

Osuđivani zbog droge

Rekao je da je s njom htio prekinuti zato što se ne brine o svojoj majci koja ima bolesne noge te da je nije odvela k liječniku, tako da to njemu pričinjava sramotu. Rekao je kako je s njom bio pola godine u vezi i da je zbog toga u Koprivnici unajmio stan. Kada su prekinuli, tražio je od nje, kako je rekao, da mu vrati ključ. no ona to nije htjela učiniti. Dodao je kako zbog nje želi otići iz županije i nikada je više ne želi vidjeti.

No, nesretna žena, kao i njezin sin, iznijeli su sasvim drugačiju priču, bitno različitu i uvjerljiviju od njegove, koja je otkrila razmjer užasa s kojim se susrela i jedva uspjela riješiti. U svom iskazu je rekla kako 50-godišnjaka nije poznavala od ranije, već da joj se javio i zbog zdravstvenih razloga tražio kontakt broj njezina sina koji je medicinske struke. Nakon prvog kontakta sa sinom učestao joj je slao poruke pozivajući je da se nađu, a znao joj je više puta na poslu ostavljati bukete cvijeća.

Uporno ga odbijala

– Više puta sam mu dala do znanja da s njim ne želim ništa, a on me nakon toga vrijeđao i omalovažavao zato što to nije prihvaćao. Trajalo je to nekoliko mjeseci, a kulminiralo 11. lipnja kada mi je od jutra slao poruke i pozivao me da izađemo na kavu, što sam odbijala – počela je pričati nesretnica i nastavila o grozoti i užasu koji joj se dogodio.

– Tog popodneva došao je kod mene, nasrnuo na mene, čupao me za kosu i prijetio da će me ubiti ili polomiti. To je ponovio više puta, a zatim je stao na vrata terase i spriječio me da izađem. Više puta je ponovio da će me ubiti. Nakon dva i pol sata je otišao, nakon čega mi je poslao poruku u kojoj me tražio da se sastanemo, što sam ponovno odbila. Nakon toga poslao mi je poruku da izađem iz kuće. Uplašila sam se, zaključala vrata i pobjegla. Vidjela sam ga kako lupa po ulaznim vratima i pozvala policiju. Kada su stigli i policajci, i pred njima mi je prijetio. Sljedećeg dana sam primijetila kako me automobilom pratio do prijateljice. Kada sam zaustavila vozilo, izašao je van i počeo lupati po staklu i vikao kako će rasturiti društveni dom u kojem sam tog dana organizirala manifestaciju – potresno je ispričala napadnuta žena.

Lagao da su u vezi

Dodala je kako je neistinito govorio da su u ljubavnoj vezi te da mu duguje 2000 kuna i ključeve od stana, što nikako nije istina, već plod njegovih ‘konstrukcija’. Sin napadnute žene tužiteljima je rekao kako je okrivljeni muškarac i njemu slao poruke u kojima mu je rekao da mu majka duguje 2000 kuna. Rekao mu je da, ako je to istina, da će mu on vratiti novac. No, nakon razgovora s majkom saznao je što se događa, da joj se taj muškarac počeo javljati nakon što mu je on pomogao te da ga se otad nije mogla riješiti. Također, poznato mu je da je taj muškarac došao njegovoj majci, prijetio joj i dulje joj vrijeme priječio da ode s terase.

Tužitelji za okrivljenog 50-godišnjaka u optužnici od suda traže da ga se proglasi krivim i osudi na godinu dana bezuvjetnog zatvora. Također, zahtijeva se da mu se produlje mjere zabrane prilaska i uspostavljanja bilo kakve komunikacije s oštećenom ženom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI