Tri i pol godine trpjeli susjeda koji ih je svakog dana dovodio do ludila!

Općinski sud u Koprivnici potvrdio je optužnicu protiv muškarca (37) koji je maltretirao susjede u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad i prijetio im smrću. Kako se navodi u optužnici Općinskog državnog odvjetništva, drski je muškarac s 21. na 22. studenog prošle godine, od večeri do jutra, prijetio susjedima.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

O tom smo slučaju pisali u Podravskom listu nakon što su nas pozvali ojađeni mještani kojima je okrivljeni priredio pravu torturu. Kako navodi optužnica, susjedu Goranu Kovačiću prijetio je u alkoholiziranom stanju “da će im doći u kuću i da će ih sve potući i sve riješiti te da će ga negdje naći i riješiti, na cesti ili birtiji”. Drugom susjedu Draženu Krčmaru 22. studenog oko 2.00 sata u noći sa svog je dvorišta pijan vikao “da ga bude ubio, da nema za njih dvojicu mjesta u jarku, da bude zalegel ili da bude otišao, da mu treba j…t majku ustašku i da mu treba j..t ono u grobu”.

Nakon što je prijetio susjedima, prijavljen je policiji čiji su ga službenici kazneno prijavili zbog prijetnje. Nakon uhićenja muškarac je ispitan i pušten na slobodu premda je riječ o otprije osuđivanoj osobi. Pušten je uz mjere opreza, nije se smio približavati niti uspostavljati bilo kakve kontakte s osobama kojima je prijetio.

Mještani Prvomajske u Starigradu koji su imali probleme sa susjedom

– Susjedi su se doselili prije tri i pol godine. Bez obzira na to što su manjina, bili su prihvaćeni kao i svi drugi. Nema govora da bi ih netko prozivao zbog toga. Imaju osmero djece i naša su im djeca nosila palačinke, zvali smo ih na sok, no malo po malo s njima su krenuli problemi. Paljenje guma, vikanje, dernjava, hajka, glazba do jutra. Nakon tri godine bili smo dovoljno tolerantni i više nismo mogli izdržati – kazao je Goran Kovačić nakon što mu je susjed zbog prijetnje završio u zatvoru.

– Nije dovoljno ni što mu se mičemo, a nakon što smo ga počeli prijavljivati, postalo je jako ozbiljno – ispričao je Kovačić dio priče koja je dovela do toga da mu je susjed prijetio smrću. Premda nije obuhvaćen optužnicom, među zgroženim mještanima Prvomajske je i ugledni biolog i putopisac Goran Šafarek koji nam je također rekao mali dio onog kroz što je prolazio.

– Djeca su im stara otprilike kao i moja kći. Družili su se i jednom prilikom taj njihov klinac došao je k nama i vikao je mojoj kćeri da je kurva. Došao sam susjedima i njegova me žena počela vrijeđati. Rekao sam da se neću svađati i otišao. Navečer mi je došla policija i ispalo je da su oni mene prijavili za rasizam. Dajte zamislite, mene koji sam bio po cijelome svijetu s budistima, hinduistima, u džamiji u Damasku usred rata bez ikakvog problema, da bi me se optužilo za rasizam, nacionalizam – zgrožen je bio Goran Šafarek.

Irena Kovačić, još jedna ozlojeđena mještanka Prvomajske, rekla je da ne želi da se misli kako oni imaju nešto protiv njih zato što su Romi.

– Od prvog dana kad su došli bili su potpuno prihvaćeni. Nosili smo im kolače, djeca su se družila. Još mi je njihova majka rekla kako dobro utječemo na njih jer me poslušaju i operu se. Sami su na socijalu naveli da imaju dobre susjede. Znači, nije da je netko protiv njih. Dok je pijan, on je prijetnja i za svoju obitelj, a onda i za nas. Jednom sam zatekla suprugu kako se skriva u dvorištu od njega dok ne zaspi – rekla je Irena Kovačić, inače supruga Gorana Kovačića, kojem je drski 49-godišnjak prijetio.

Obitelji iz naše tužne priče danas, zahvaljujući ovoj optužnici, žive mnogo mirnijim životom. Muškarac koji im je prijetio zajedno s obitelji se odselio u drugi kraj i trogodišnja mora im se na njihovu radost uspješno okončala.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI