Tri križevačka studenda dobila školarine od 7000 kuna!

Kako bi mladima pružio podršku, Grad Križevci osigurao je novčane školarine za tri studenta koji su ove akademske godine upisali stručni studij Primjena informacije tehnologije u poslovanju (PITUP) u stručnom centru Križevci i ostvarili najveći broj bodova.

Tri najbolje pozicionirana studenta i ujedno i osvajači školarine su Hrvoje Ledinski, August Subotičanec i Leonardo Štriga te je za svakog od njih Grad Križevci osigurao školarine u iznosu od sedam tisuća kuna za akademsku godinu 2021./2022.

Uvjeti koje su studenti morali zadovoljiti, osim da su među tri najbolje pozicionirana studenta na listi za upis, bilo je i da imaju prebivalište na području grada Križevaca. Što se tiče studenata, osim ove mjere, Grad redovito sufinancira studentima prijevoz vlakom ili autobusom od mjesta stanovanja do mjesta studiranja i natrag, a od 2019. godine osigurava stipendije za studente deficitarnih zanimanja u iznosu od 1500,00 kuna mjesečno, što je jedan od najviših iznosa stipendija u Hrvatskoj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI