Tri mjeseca je živio u zračnoj luci jer se bojao COVID-a, nitko ga nije primijetio

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Aditya Udai Singh, 33-godišnji muškarac, uhićen je nakon što je tri mjeseca neprimijećen živio u Međunarodnoj zračnoj luci u Chicagu.

Singh je 19. listopada iz los Angelesa stigao u prometnu O’Hare zračnu luku te je živio u sigurnoj zoni – dijelu zračne luke na kojem putnici čekaju ukrcavanje na drugi let nakon što su prošli sigurnosne provjere. Uhićen je u subotu, 16. siječnja.

Singh je uspio živjeti neprimijećeno tri mjeseca, a hranio se hranom drugih putnika. Otkrili su ga nakon što su mu se obratila dvojica zaposlenika United Airlinesa koji su tražili njegovu identifikaciju. Tada im je pokazao aerodromsku iskaznicu koja je pripadala operativnom menadžeru koji je njezin nestanak prijavio krajem listopada.

Foto: Screenshot

Uhićen je u subotu ujutro i optužen za lažno predstavljanje u ograničenom području zračne luke te krađu manju od 500 dolara.

Pomoćnica državnog odvjetnika Kathleen Hagerty rekla je na sudu da je Singh tvrdio da se “zbog covida bojao otići kući” i da su mu drugi putnici osigurali hranu. Neobične okolnosti slučaja iznenadile su i sutkinju Susanu Ortiz. 

“Ako sam vas dobro razumjela, kažete da je neautorizirana, nezaposlena osoba navodno živjela u sigurnoj zoni O’Hare zračne luke, na terminalu, i to od 19. listopada 2020. do 16. siječnja 2021. i to nitko nije primijetio”, uznemirena je bila sutkinja Ortiz, prenosi Tribune.

Singh je stanovnik predgrađa Los Angelesa i nije imao kriminalnu pozadinu. Određena mu je jamčevina od 1000 dolara, uz uvjet da ne ulazi ponovo u zračnu luku O’Hare, a na sud će se vratiti 27. siječnja.

“Sud ovu situaciju smatra šokantnom, ponajviše zbog vremena koje je dotični proveo neprimijećen. Nalazio se u sigurnom dijelu zračne luke, s lažnim ispravama, a upravo ovdje bi se ljudi trebali osjećati potpuno sigurno stoga ga smatram opasnošću za okolinu”, zaključila je sutkinja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI