Tri mladića iz našeg kraja krala sve i svašta – sve su priznali policajcima

Igor H. (20), Tomislav K. (25) i Danijel H. (28), mladići s križevačkog područja, trojica su provalnika optuženih za seriju provala u križevačkom kraju. Uhićeni su početkom godine nakon dvomjesečnog kriminalističkog istraživanja križevačkih i policajaca Službe kriminalističke policije Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Nakon uhićenja protiv njih je podignuta optužnica, a ovih je dana Općinski sud u Bjelovaru potvrdio optužnicu tako da će provalnički trojac uskoro pred suca. Ukupno se terete za 32 provale u kojima su stekli nezakonitu dobit od 83.000 kuna. Kako su se provale događale, policajci su došli do saznanja da se radi o istim počiniteljima i krenuli u završetak kriminalističkog istraživanja – uhićenja osumnjičenih mladića.

Osumnjičeni su mladići krajem prošle, pa sve do početka ove godine kada su uhićeni, sijali strah vlasnicima vikendica na vinorodnim područjima Kloštra Vojakovačkog, Gornje Glogovnice i Treme Osuđevo. Tamo su počinili 31 provalu, a jednu su obavili na području Svetog Ivana Zeline u Zagrebačkoj županiji. Iz tih vikendica ukrali su razni alat, informatičku opremu, zvučnike, ključeve i razne druge predmete.

Uhićeni 20 i 28-godišnjak provalili su ili pokušali provaliti u više vikendica na području Čabraja i Velikog Potočeca, a na jednoj su vikendici oštetili prozor. Provalili su i u garažu i kuću u Ladincu odakle su ukrali razni ručni alat, a u Cubincu su provalili u prostorije tvrtke odakle su ukrali razni alat, dva skenera, dva tableta i druge predmete. U Cepidlaku su provalili u dva radna stroja iz kojih su ukrali gorivo i vatrogasne aparate, dok su u Križevcima ušli u prostor tvrtke.

Tamo su iz kontejnera ukrali alat, a iz radnog stroja gorivo. Uhićenje trojke osumnjičene za čak 32 provale početkom godine bilo je prava prilika predstaviti novoimenovanog načelnika PU Miroslava Puža koji je tada pohvalio svoje kolege i dao riječ voditelju Službe kriminalističke policije Romanu Vaupotiću i načelniku Policijske postaje Križevci Ivanu Pukecu da javnosti pobliže prezentiraju detalje kriminalističkog istraživanja. Zanimljivo je u cijeloj priči da počinitelji do sada nisu ogrezli u ovako ozbiljan kriminal. Odmah nakon uhićenja priznali su nedjela koja su počinili. Bjelovarski su tužitelji u optužnici otkrili kako su u 20 provala djelovali zajednički sva trojica, a 12 provala počinili su prvookrivljeni Igor H. (20) i drugookrivljeni Tomislav K. (25). Nakon što je protiv njih pokrenut kazneni postupak, pušteni su da se brane sa slobode.

FOTO PU Kckž

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI