Tri novooboljele osobe na području naše županije, no i dvije osobe umrle

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U našoj županija imamo tri nova slučaja oboljenja od koronavirusa, do današnjeg dana broj pozitivnih osoba je 68 – istaknuo je Ratimir Ljubić, načelnik.

Ratimir Ljubić, načelnik Stožera civilne zaštite

Od 15 uzetih uzoraka, tri osoba su pozitivne. Ukupno 15 osoba je ozdravilo, no od jučer nažalost još dvije osobe su umrle, trenutno u našoj županiji imamo tri umrle osobe – rekla je Draženka Vadla, ravnateljica.

Novi zaraženi su već bili u kontaktu sa zaraženima, te sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženima su u samoizolaciji.

Draženka Vadla, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo

Trenutno je u bolnici 32 pacijenta, a njih 27 je iz Doma za starije i nemoćne. Osam osoba iz Doma, te koji su trenutno u bolnici imali su lagane simptome COVID-19.

Osobe su umrle s koronovirusom, bili su teži kronični bolesnici, te su godinama bolovali od teških bolesti i nisu imali teže simptome što se tiče koronavirusa – rekao je Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice.

Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice Koprivnica

Osobe koje su umrle su, ženska osoba je 1926. godište, dok je muška osoba 1936. godište.

Prema riječima, Vjekoslava Štimca načelnika policije, nakon što su popuštene mjere, policijski službenici radili su kontrolu propusnica, te je prekontrolirano preko 3000 propusnica, dok 23 osobe nisu imale važeću propusnicu. Što se tiče samoizolacije trenutno ih je 429, a tijekom zadnja 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizoalcija. Do sada policijski službenici su po stanovima i kućama, odnosno boravištima kontrolirali preko 2800 osoba.

Foto Arhiva PL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI