TRILER U KOPRIVNICI Mlada Karlovčan Podravki donijela Ligu prvakinja pogotkom u zadnji tren

Bio je to njen jedini i ključni pogodak. Podravkašice su se uspjele obraniti do kraja


Autor: podravski.hr — 09.09.2018. / 19:33 Sport

Podravka je ušla u Ligu prvakinja

Podravka Vegeta i rumunjska Craiova susrele su se u finalu kvalifikacijskog turnira za grupnu fazu Lige prvakinja. Sportska dvorana Gimnazije u Koprivnici i danas je bila puna, navijači su bodrili svoje rukometašice, bilo je tu i prigodnih iznenađenja za one najmlađe, a opet su svoj show imali i popularni Zaprešić boysi.

Nakon opreznog početka s obje strane i 3:3 (sva tri Čigirinova za Podravku), domaće su igračice krenule forsirati u napadu (Čigirinova) i vrlo brzo, u 13. minuti bilo je 7:4 za Rumunjke koje ne praštaju. Nakon 20. minuta bilo je 10:8 za Craiovu. Dosta se griješilo s obje strane no Craiovina vratarka Dzhukeva je branila nemoguće. Crnogorski sudački par, kao i u subotu, nervirao je domaće igračice i trenera Saračevića. Milošević je dobila namjeran udarac u glavu, a suparnica nije kažnjena isključenjem, dok je Milošević na drugoj strani išla na hlađenje zbog gluposti. Nastavilo to sve do 26. minute kad je Saračević ponovno dobio opomenu zbog komentiranja.

Previše fulanih zicera od strane Podravke dovelo je Craiovu do 13:8 u 27. minuti. Nasreću Podravski inat je proradio i djevojke su smogle snage da poluvrijeme završe s 14:12.

U nastavak je Podravka krenula silovito i u 35. se približila na 15:14. A u 37. izjednačila zahvaljujući Risović i Čigirinovoj na 15:15. Koprivničanke su opet povele u 42. pogotkom Milošević 17:16. Saračević je nanjušio priliku, i promijenio obranu u 5+1 i to je dobro funkcioniralo. Rumunjke su brzo doduše preokrenule na 19:18.

U 55. minuti ove stresne i izrazito važne utakmice bilo je 21:21. Podravka je u nekoliko navrata imala priliku odvojiti se na dva razlike no nisu uspjele. Dvaput su izgubile loptu bez pritiska, neforsirane greške bile su to koje se inače skupo plaćaju. Risović je odlično branila i nije dala da gošće dođu u vodstvo. U zadnju minutu ušlo se s 21:21 i Podravkinom loptom. Saračević je pozvao time-out. Mlada Karlovčan nakon uigrane akcije ostala je sama na krilu, vinula se i pogodila za 22:21. Bio je to njen jedini i ključni pogodak. Podravkašice su se uspjele obraniti do kraja. (ib)

Uoči finalnog ogleda utakmicu za treće mjesto igrale su Jagodina i Muratpaša. Srpkinje su pobijedile umorne Turkinje 26:24 i tako uzele treće mjesto i izborile utakmicu manje u borbi za ulazak u glavni dio ždrijeba Kupa EHF-a. Prije samog početka finalne utakmice klub se posebno zahvalio legendi hrvatskog novinarstva Ivi Čičinu Mašanskeru, donedavnom glasnogovorniku Podravke vegete te nekadašnjem sportskom djelatniku, predsjedniku kluba i „sportskoj enciklopediji“. (ib)

FOTO Nikola Wolf

Slavlje igračica nakon ulaska u Ligu prvakinja