TRILER U KOPRIVNICI Podravka je sve imala na pladnju, a onda neobjašnjiva greška koprivničke junakinje

Podravka je na domaćem terenu ugostila Krim u 3. kolu Lige prvakinja


Autor: podravski.hr — 20.10.2018. / 19:30 Sport

Nikola Wolf / Natalia Čigirinova u klinču

Podravkašice su ispustile u zadnjim trenucima vrijedna dva boda i pobjedu protiv Krima. A imale su sve u rukama. Bilo je 27:27.

Podravka Vegeta ugostila je ove subote slovenski Krim Mercator u 3. kolu rukometne Lige prvakinja. Podsjetimo, u prvome kolu Koprivničanke su iznenadile u Njemačkoj i pobijedile Thuringer (26:28 ), da bi u drugom kolu kod kuće, unatoč dobroj igri, “pale” od lanjskih šampionki LP-a, mađarskog Gyora (27:33). Stoga je ova utakmica bila šansa Podravki da pobjedom otvori put prema prolasku grupe sa što više bodova koji se prenose u daljnje natjecanje. Utakmicu je opet pratila ispunjena dvorana, oko 2500 navijača, željnih dobrog rukometa. Sve je dodatno zagrijao nastup pop-ikone Indire koja je hit uspješnicama povela gledatelje u navijanje.

Vatreni nastup Indire za zagrijavanje uoči utakmice

Prvo poluvrijeme
Podravka je povela prvi napad,  no Ježikovoj je obranila vratarka Krima Marinček. Potom su uslijedila dva neuspješna napada s obje strane. Vidljiva je bila nervozna i kod Podravke i kod Krima, kojima bi ova dva boda značila mnogo. Prvi pogodak postigla je Amon za Krim u 4. minuti, da bi Ježikova ubrzo izjednačila. Rezultat 2:1, uz pogodak Ihnjeve bio je do 9. minute, nakon nekoliko obrana s obje strane te naše Risović sedmerca Mavsar.

Ana Debelić u napadu protiv Krima

Minuta kasnije i već se otvorilo, bilo je 3:3. Risović je fenomenalna, ima već pet obrana. Igrala se 15. minuta, bilo je 6:6, a Holešova je promašila i drugi zicer. Nadamo se da neće biti skupi promašaji. U 17. minuti trener Saračević prvi put je izgubio živce zbog suđenja nakon nepostojećeg sedmerca za gošće iz kojeg je Stanko izjednačila na 7:7. Trener gošći pozvao je minutu odmora nakon što je Podravka preko Čigirinove i Holešove došla do najvećeg vodstva 9:7. Trener Krima ulovio se za glavu u 20. minuti nakon što je Koren šepajući izašla iz igre.

Selena Milošević zabija pogodak

Turk je iz istog napada povela na 10:7, a Risović obranila još jedan sedmerac. Ježikova je povisila na 11:7. Podravka koristi visinsku prednost u šutovima iza sedam metara. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Milošević se vinula u zrak i pogodila za 12:9, da bi Džono sa svoje polovice pucala na prazan gol i postavila na plus četiri. Gošće su iskoristile tri naše greške i preko Pederij s dva gola smanjile na 13:12 dvije minute prije kraja. Na poluvrijeme se išlo s 15:13 za Podravku. Podravkina 6-0 obrana savršeno je funkcionirala.

Drugo poluvrijeme:

Krim je krenuo prvi u nastavku, no ispustili su loptu. Podravka je krenula s Karlovčan umjesto Holešove na lijevom krilu. Obje su ekipe potom fulale po pet napada, sve do 37. minute i pogotka Debelić za 16:13. Trener gošći stalno je nešto dobacivao sutkinjama pa je dobio javnu opomenu. U isto vrijeme njegove su rukometašice smanjile na 16:15.

Vatreni navijači Podravke, njih 20-ak

Čigirinova je povisila na 17:15 nakon drugog uzastopnog isključenja. Bio je to njen četvrti pogodak, prvi iz sedmerca. Potez utakmice u 43. minuti, lopta je kružila, došla do Turk na desno krilo, ova je skočila, a to je pratila Milosavljević i uz simpatičan cepelin zabila za 18:15. Na početku 47. minute na semaforu je bilo 20:18, gošće se ne daju. Minutu kasnije Podravka se odlijepila opet na 22:18, plus četiri. Igra se gol za gol, u 51. je 24:20. Mavsar potom zabija svoj osmi gol, drugi iz sedmerca. Ali zato Risović brani maestralnom, napad kasnije upisala je 14. obranu. No, brzo je morala van jer je prerano ušla kod izmjene i zaradila isključenje. Krim je iskoristio prednost i približio se pogotkom Tsakalou na 24:23 u 54. minuti.

Čigirinova je zabila iz sedmerca a Ećimović obranila napad Krima i Karlovčan je iz dugog napada postavila rezultat 26:23. Milošević je iz kontre postavila na 27:24, na semaforu je bila 58. minuta. Treba istaknuti požrtvovnu Karlovčan koja je zabila gol i ukrala loptu za kontru. Dvije minute do kraja 27:25, Mavsar zabija iz sedmerca. Podravka ima igračicu manje. Minuta do kraja i napad Krima. 27:26. Pola minute do kraja. Karlovčan gubi loptu i Stanko iz kontre zabija za izjednačenje 27:27. Karlovčan se bez rezona zabila među tri Krimovke. Podravka nije u 20 sekundi uspjela pobijediti. Nažalost. (ib)

PODRAVKA VEGETA 27 (15)

KRIM MERCATOR  27 (13)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije. Gledatelja: 2500. SUTKINJE: Alpaidze i Berezkina (Rusija). Delegat: Vojić (Bosna i Hercegovina). 

PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Risović 14, Ećimović 1; Zadravec, Turk 1, Holešova 2, Karlovčan 1, Milošević 3, Džono 1, Milosavljević 4, Franušić, Petika, Čigirinova 5/2, Ihnjeva 4, Debelić 3, Ježikova 3. TRENER: Saračević. 

KRIM MERCATOR: Vojnović 3, Marinček 4; Mavsar 10/4, Krsnik, Barič 1, Beganović, Stanko 5/1, Zulić 1, Koren 1/1, Tsakalou 3, Vučko, Zabjek, Amon 1, Perederij 3, Ristovska 1. TRENER: Bregar.

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta (10), Krim Mercator (6). 

IGRAČICA UTAKMICE: Jovana Risović (Podravka). 

FOTO: Nikola Wolf