Trkalište ostalo samo na skici, Ludbrežani nemaju gdje trčati

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kada je prošle godine David Šalamon postao državni prvak u trčanju na 400 i 800 metara, Ludbrežani su postali izuzetno ponosni. Uz olimpijku Saru Kolak sportski Ludbreg dobio je još jednog atletskog asa. Međutim, kao ni Sara, niti David ne može trenirati u svome gradu. Istovremeno, osjetila se potreba izgradnje otvorenog objekta na kojem bi nastavu na otvorenom mogli ostvarivati i učenici Srednje škole Ludbreg. Tako se rodila ideja da Ludbreg dobije svoj atletski stadion koji bi, osim aktivnih sportaša, koristili učenici, ali i ostali građani.

Atletičari Mario Ilić i David Šalamon na mjestu gdje bi trebalo biti izgrađeno trkalište

– Sasvim logično mjesto za gradnju atletske staze je na prostoru između Srednje škole Ludbreg i dječjeg igrališta te vježbališta sa spravama takozvane “Workout zone”. Prema projektu, predviđena je gradnja atletskog stadiona s atletskom stazom ukupne dužine 300 metara. Staza bi imala šest traka za trčanje, a unutar nje bila bi sagrađena i borilišta za skok u dalj, skok u vis, troskok, skok s motkom, bacanje kugle, bacanje diska, bacanje kladiva te bacanje koplja – rekla je Josipa Grđan, voditeljica tima u Upravnom odjelu za razvojne projekte, društvene djelatnosti i lokalnu samoupravu Grada Ludbrega.

Ukupna površina na kojoj je predviđena izgradnja atletskog stadiona površine je 8.769,60 kvadrata  što ipak nije dovoljno za stazu dužine 400 metara kao što je to uobičajeno. Zbog te činjenice atletska struka nije u potpunosti zadovoljna jer na ovom atletskom vježbalištu ne bi se mogla organizirati niti županijska natjecanja u trčanju, već samo lokalna. Otegotna okolnost leži u činjenici da projektom nije predviđena izgradnja tribina niti svlačionica. Istina, pedesetak metara dalje je stadion NK-a Podravina koji posjeduje svlačionice i tuševe, a također je u vlasništvu Grada.

– Iako staza nije odgovarajuće duljine za seniorska natjecanja, meni bi bila od izuzetne koristi jer mi je blizu i često bih je koristio za treniranje. Gradovi koji su radili slične atletske stadione kasnije su povezali po četiri pet kontejnera za presvlačenje te na taj način riješili problem svlačionica – rekao je David Šalamon, ludbreški seniorski prvak u trčanju na 400 i 800 metara. Projekt izgradnje atletske staze prijavljen je Središnjem državnom uredu za sport, ali je natječaj trenutno obustavljen. (dv)

FOTO Dražen Vađunec

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI