TROPSKI RAJ Na Juriljovoj farmi čak 200 egzotičnih ptica, među njima je i Titova 51-godišnja ara

Prirodna udolina okružena šumom, gdje je farma smještena, pruža odlično mjesto za boravak ptica, a s druge strane, nitko u Đurđicu niti ne zna što se događa s papigama


Autor: podravski.hr — 08.05.2013. / 14:21 Stil

KRIŽEVCI – Ivica Jurilj iz križevačkog prigradskog naselja Đurđic dane provodi u društvu čak 200 egzotičnih ptica. Inače suvlasnik tvrtke MEP, koja posljednjih tri godine u Križevcima proizvodi strojeve za obradu armaturnih željeza, svaku slobodnu minutu posvećuje svojoj istinskoj strasti – pticama.
Na ‘Kokolo farmi’ uzgaja egzotične papige, a uz njih ima i nekoliko neuobičajenih ptica poput krunastog ždrala, rijetke crvenprse guske, australske kokošaste guske, tukana… Ipak, zvijezde ovog malog raja su veličanstvene are i kakadui te pomalo čudnovate amazonke.
Vjerojatno najpoznatiji stanar farme je Titova 51-godišnja ara. Riječ je o ptici koju je Tito dobio na dar od brazilskog predsjednika i koja je živjela na Brijunima sve dok je ondje postojao ptičarnik s egzotičnim pticama.
– S pticama sam otkako znam za sebe. Kao mali sam imao papige i zaljubio sam se u njih od vrlo mlade dobi – priča Jurilj.
Prirodna udolina okružena šumom, gdje je farma smještena, pruža odlično mjesto za boravak ptica, a s druge strane, nitko u Đurđicu niti ne zna što se događa s papigama. Više pročitajte u Podravskom listu…
Izvještavaju: DUBRAVKO VUTUC I GORAN OBRAN
ptice detalj