TROSTRUKI SUDAR Nije rotor za svakoga: vozač dostavnog kombija ‘napucao’ vozila u kružnom toku

Nesreća se dogodila kada je M. Z. (28), upravljajući opelom iz središta grada, u kružnom toku naletio na citroen koji je vozio 21-godišnji I. J. i koji je odbačen na astru kojom je upravljala D. R (24)


Autor: podravski.hr — 18.03.2013. / 13:03 Crna kronika

Ilustracija / Opet prometna nesreća zbog oduzimanja prednosti

KOPRIVNICA – Pravu pomutnju napravio je vozač dostavnog opela comba, 28- godišnji M. Z. oko 17.50 sati na kružnom toku u Križevačkoj ulici u Koprivnici. Skrivio je trostruki sudar, a pravo je čudo što, osim materijalne štete, nije bilo ozbiljnijih posljedica.
Nesreća se dogodila kada je M. Z. upravljajući opelom iz smjera središta grada prema Viničkoj ulici ušao u kružni tok i oduzeo prednost prolaska citroenu kojim je iz smjera Trga Josipa Juraja Strossmayera upravljao 21-godišnji I. J. iz Koprivnice, koji je propisno vozio kružnim tokom. No, to nije bilo sve. Od siline sudara citroen je odbačen na drugi izlaz iz rotora, gdje je udario u opel astru kojom je iz smjera Basaričekove ulice vozila 24-godišnja Koprivničanka D. R., koja se također spremala ući u kružni tok.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a očevid su obavili policijski službenici gradske prometne policije. Mladić M. Z. koji je svojom nepažnjom skrivio prometnu nesreću prekršajno je prijavljen.
– Očito je ljudima ostala u glavi stara regulacija prometa i da je Križevačka cesta s prednosti prolaska. Ovo nije prvi slučaj da iz smjera Križevačke ulice automobili samo ulaze bez zaustavljanja u rotor. Sva sreća da se do sada nije dogodilo ništa ozbiljnije – kazao je Josip, zabrinuti stanar zgrade na Strossmayerovom trgu. (ke, hj)