Trude se zadržati mlade u naselju: Jedan od koraka je gradnja igrališta i parkirališta

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U đurđevačkom prigradskom naselju Mičetinac u tijeku je uređenje samog središta. Grad je prije tri godine kupio parcelu uz crkvu koja će se iskoristiti za parkiralište i novo dječje igralište.

– Uređenje parkirališta je nužno jer prilikom nedjeljnih misa mještani koji dolaze autom muku muče s parkiranjem. Dječje igralište koje trenutno imamo na samom je ulazu u naselje pa ga koristi vrlo malo mališana i zbog toga smo odlučili sprave postaviti u samom središtu. Naš je cilj da uređenje parkirališta i dječjeg igrališta završi u ovoj godini – kaže Marko Pregiban, predsjednik Mjesnog odbora Mičetinac.

Marko Pregiban

U tijeku je i uređenje prostorija Nogometnog kluba Mičetinac. Radovi koji obuhvaćaju kompletno unutarnje uređenje svlačionica i klupskih prostorije bliže se kraju.

– Klub je nositelj društvenog života u našem naselju pa je s gradskom upravom dogovoreno da se urede svlačionice i klupske prostorije kako bismo imali znatno  bolje uvjete za rad – dodaje Marko Pregiban.

Među prioritete Mjesni odbor uvrstio je i asfaltiranje ceste na izlazu iz naselja koja je puna udarnih rupa. Želja je mještana, kaže Pregiban, da se asfaltira i cesta na ulazu u naselje koja je također puna rupa.

U prostorijama nogometnog kluba

– S gradskom upravom dogovoreno je da se za afaltiranje tih dionica ceste pokušaju povući sredstva iz fondova Europske unije. Zahvaljujući asfaltiranju vinogorja naše naselje sad je povezano s Čepelovcem, što nam je bila dugogodišnja želja. Kroz naš rad i suradnju s gradskom upravom trudimo se stalno poboljšavati uvjete za život u našem naselju jer smo svjesni da samo na taj način možemo zadržati mlade obitelji i zaustaviti negativan demografski trend koji je izražen i kod nas u Mičetincu – kaže Marko Pregiban.

FOTO Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI