Trudne ste i razmišljate o piercingu – evo zašto to nije pametno!

Trudnicama ili budućim trudnicama savjetuje se (nikako) ne stavljati piercing na pupak, bradavice dojki i područje genitalija. Nakon postavljanja piercinga, potrebno je neko vrijeme da rane zacijele (što je individualno), a u trudnoći, kada se događaju različite promjene u organizmu trudnice, takve rane sporije cijele, veća je mogućnost razvoja infekcije i posljedično ozbiljnih komplikacija. Trudnice koje već imaju piercing, u kojih su rane uslijed postavljanja piercinga uredno zacijelile i koje se s novim nakitom ugodno osjećaju, ne trebaju isti uklanjati u trudnoći.

Ipak, zbog promjena u trudnoći koje su neminovne, zbog vjerojatnih i mogućih zahvata tijekom poroda, te zbog dojenja, preporuka je ukloniti piercing iz pupka, bradavica dojki i s genitalija, a kroz ubodne rane provući medicinske trakice. U tom slučaju, nakon trudnoće i babinja, ako će žena i dalje biti motivirana za vratiti piercing, moći će ga vratiti bez problema, a ako ne, trakica će se jednostavno maknuti, a sitni ubodni otvori će s vremenom spontano zarasti. Stavljanje piercinga ne smije raditi bilo tko, bilo gdje, s bilo čim.

I još nekoliko općenitih napomena o tome što je potrebno imati u vidu kada se odlučuje konačno konkretizirati želju za imanjem piercinga: birajte provjerene salone, s certificiranim piercing-majstorima, u kojima se poštuju i provode mjere sterilizacije i dezinfekcije, a piercing-nakit neka bude od kvalitetnog materijala. Postupajući prema navedenome, mogućnost infekcija i komplikacija svedena je na minimum. Ipak, treba imati na umu kako je svaki organizam drugačiji i kako ne možemo uvijek biti sigurni kako će naše tijelo reagirati u nekim situacijama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI