TRUMPOV ČOVJEK Teksaški multimilijunaš za kojeg radi bivši direktor Piškornice preuzima Pripuzov biznis s otpadom

Vlasnik i šef uprave američke tvrtke Jeffory Blackard sastao se s Pripuzom te je obišao C.I.O.S.-ove pogone u Zagrebu te postrojenje za mehaničko-biološku preradu otpada u Varaždinu


Autor: podravski.hr — 12.10.2018. / 15:36 Aktualno

Mladen Jozinović, bivši direktor Piškornice, radi za teksaškog biznismena

Američka tvrtka Zero Global Waste spremna je za strateško povezivanje i ulazak u vlasništvo C.I.O.S. grupe hrvatskog „kralja otpada“ Petra Pripuza, objavio je danas Jutarnji list pozivajući se na priopćenje iz zagrebačkog ureda te američke tvrtke.
U njemu piše i kako se vlasnik i šef uprave američke tvrtke, teksaški multimilijunaš Jeffory Blackard, sastao s Pripuzom te je obišao C.I.O.S.-ove pogone u Zagrebu, kao i postrojenje za mehaničko-biološku preradu otpada u Varaždinu, koje je svojedobno trebala kupiti tvrtka Piškornica dok joj je na čelu bio kontroverzni Mladen Jozinović.
Zanimljivo je to što se Jozinović, nedugo pošto je dobio otkaz u Piškornici zbog skandaloznog milijunskog bonusa, zaposlio upravo u – tvrtki Zero Global Waste. To je eksluzivno otkrio Podravski list, kojemu je inoformaciju o Jozinovićevu zaposlenju potvrdio sam Blackard.
Blackard je, inače, bio potpredsjednik kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa i u dobrim je odnosima s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Jeffory Blackard u posjetu zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću

– Nakon nekoliko godina putovanja i poslovanja po Hrvatskoj morali smo pronaći osobu koja je ekspert na tome polju kako bismo razvili i ostvarili naše poslovne planove. Nekoliko osoba predstavilo nam je gospodina Jozinovića kao jednoga od najistaknutijih lidera na polju gospodarenja otpadom u cijeloj Europi. Gospodin Jozinović trenutačno je konzultant u našoj kompaniji s potencijalom da preuzme vodeću poziciju tijekom naše ekspanzije u regiji i Europi – pisalo je u u siječnju ove godine u odgovoru iz centrale Zero Global Wastea koji je potpisao teksaški biznismen.
Blackard je tada kazao i kako zna za istrage protiv Jozinovića te je poručio da su njegovi odvjetnici pročešljali čitavu stvar i zaključili da bivši šef Piškornice nije počinio nikakvu zloporabu.
Ako je Jozinović i dalje njegov zaposlenik, sva je prilika da će biti u prvim menadžerskim redovima koji će voditi akviriranu Pripuzovu grupaciju, uključujući i varaždinski MBO.
Nakon što je on smijenjen u Piškornici, ta je javna tvrtka naprasno odustala od akvizicije varaždinskog postrojenja, za koju je prije bila dobila odobrenje svoje skupštine na čelu s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom. (hš)

Naslovnica Podravskog lista s ekskluzivom o Jozinovićevu novom poslu

FOTO: ARHIVA