TU LEŽI LOVA Domaći trgovački div zarađuje sve više jer je odlučio pametno investirati u novi biznis

Snažan rast prihoda, ali i neto dobiti ostvario je lanac od 12 benzinskih postaja, a grade se i dvije nove na brzoj cesti Križevci - Zagreb


Autor: podravski.hr — 05.07.2018. / 12:13 Aktualno

Prodaja u 30 robnih centara kompaniji je donijela 1,1 milijardu kuna prihoda

Križevački trgovački div KTC ostvario je lani 1,48 milijardi kuna prihoda, što je čak devet posto više nego godinu ranije, objavljeno je u godišnjem financijskom izvještaju kompanije.
No, posebno je impresivan rast ukupne neto dobiti koja je prošle godine iznosila 36,4 milijuna kuna i za trećinu je veća nego tijekom 2016. godine. Za taj rast najviše je zaslužan novi KTC-ov biznis – lanac benzinskih postaja koji je prošle godine poslovnoj grupi donio više od deset milijuna kuna bruto dobiti.
Bila je to, u svakom slučaju, jedna od najuspješnijih poslovnih godina u povijesti KTC-a, tvrtke osnovane prije četvrt stoljeća.
Prodaja robe u ukupno 30 KTC-ovih robnih centara, strateški raspoređenih u sjevernoj i središnjoj Hrvatskoj, kompaniji je donijela 1,1 milijardu kuna prihoda, što je rast od pet posto u odnosu na godinu ranije. Snažan rast prihoda, ali i neto dobiti ostvario je lanac od 12 benzinskih postaja koji je poslovao s prihodom od 222,5 milijuna kuna, čime je ostvaren skok od čak 26 posto u odnosu na predlani.
Na trećem mjestu u sektoru prodaje robe su poljoapoteke, kojih ima ukupno 23. U njima je KTC prošle godine imao oko 115 milijuna kuna prometa uz rast prodaje od 28 posto. Na koncu, pružanjem ugostiteljskih usluga u 20-ak restorana i kafića križevačka je tvrtka ostvarila 42 milijuna kuna prometa uz rast od tri posto.
Menadžment KTC-a nastavak snažnog rasta prihoda planira i ove godine. Posebno se to odnosi na dvije nove benzinske postaje koje se grade u Prilesju kod Vrbovca, na brzoj cesti Križevci – Zagreb. Investicija je teška više od 27 milijuna kuna, a očekuje se da benzinske postaje prorade ove godine. Ove godine trebala bi početi i izgradnja velikog trgovačkog centra s popratnim sadržajem u Karlovcu.
Potkraj prošle godine križevački KTC imao je oko 1300 zaposlenih, što je 30-ak radnika više nego na kraju 2016. godine. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF