TU, POKRAJ NAS Skromna baka Kata najviše voli gledati što se prodaje, za kupovinu nema novca

Baka Kata kazala nam je kako joj je jedna od rijetkih sreća u životu ponedjeljak kad izlazi Podravski list


Autor: podravski.hr — 24.12.2018. / 14:42 Stil

Baka Kata s gerontodomaćicom Leonidom / Dubravko Vutuc

Da ljudima ponekad u životu za sreću nije potrebno mnogo uvjerili smo se prošlog tjedna kod bake Kate Barešić (81) iz Jagnjedovca.

Baka Kata kazala nam je kako joj je jedna od rijetkih sreća u životu ponedjeljak kad izlazi Podravski list.

– Podravski list hrana mi je za dušu. Čitam ga od prve do zadnje stranice, a najviše me zanimaju oglasi i osmrtnice jer uvijek tamo nađem nekog koga poznajem. Ništa ne kupujem, ali volim vidjeti gdje se što prodaje. Nažalost, moja mirovina iznosi tek nešto više od 900 kuna i više si ne mogu priuštiti novine svakog tjedna – ispričala nam je baka Kata, a mi smo joj, kao jednoj od najvjernijih čitateljica, odlučili dostavljati novine svakog ponedjeljka.

– Već dugo živim sama, suprug mi je davno umro, djeca su se odselila, ali i oni imaju svojih briga i ne želim ih opterećivati još i svojim problemima. Naučila sam se nekako snalaziti, ali kad platim sve režije, malo mi toga ostane. Ipak, trudim se još uređivati povrtnjak, nabavila sam drva za zimu i nekako preživljavam – objasnila je baka Kata.

Trošna kućica bake Kate

Kako kaže, živi u staroj kući, ali ne žali se.

– Nekad sam se sa suprugom na veliko bavila poljoprivredom, no sad sam stara i više ne mogu. Živim iz dana u dan, ali trudim se raditi koliko mogu. Kuham svaki dan, a veliku podršku i pomoć imam i od svoje gerontodomaćice Leonide koja me često posjećuje. Puno mi znači što mi pomogne u kućanskim poslovima, ali više mi znači njezino društvo i razgovor – rekla je baka Kata.

Zbog brojnih bolesti Kata pije nekoliko vrsta tableta, a muči je i utrnulost u prstima obje ruke pa ne može puno raditi rukama.

– Osim što čitam novine, volim gledati i televiziju, ali samo zabavni program. Volim podravske pjesme, gledala sam Farmu i domaće serije, a politika i strani program me ne zanima – zaključila je baka Kata. (sm)