TU, POKRAJ NAS Josip Budojević teško živi: Prisiljen sam raditi i sa smrskanom nogom

Takav polomljen svakoga dana radi u šumi bez obzira na 27 polomljenih komadića kosti u stopalu


Autor: podravski.hr — 12.08.2013. / 13:00 Aktualno

KRIŽEVCI – Josip Budojević iz Starih Bošnjana, prigradskog naselja, posljednjih tjedana trpi neizmjerne bolove. Razlog je pad s ljestvi, što mu je ‘zaradilo’ lom obiju noga. Štoviše, lijeva mu je noga, u predjelu gležnja i pete, gotovo u potpunosti smrskana. S obzirom da nema druge mogućnosti, takav polomljen radi u šumi ne bi li kući donio koju kunu jer primanja nema nikakvih. Stoga svakoga dana trpi ubode 27 polomljenih komadića kosti u stopalu sve dok bol ne postane prejaka. Onda, kaže, digne nogu na stolac i čeka da bol prođe.
– Sudbina mi je takva da mi nitko neće pomoći. Proveo sam godinu dana na ratištu vozeći kamion oko Pakraca i Lipika, a danas od toga nemam ništa – ogorčeno je rekao Josip Budojević, čija supruga radi ali već tri mjeseca nije primila plaću. Preživljavaju snalazeći se od dana do dana. Upravo zato, Josip si ne može dopustiti da stane ni na trenutak bez obzira na tešku ozljedu.
– Svojevremeno, pokušali smo dobiti socijalnu pomoć jer nismo imali drugog izbora. Međutim, u to vrijeme imali smo automobil koji je glasio na suprugu, no nije bio u upotrebi jer nismo imali novca za gorivo – kazao je Budojević. Kaže kako su im mjerodavni napomenuli da nemaju pravo na pomoć ako posjeduju automobil. To je dokaz, objašnjava, da novca imaju te im socijalna pomoć ne treba.
– Danas je automobil odjavljen i uopće ga ne koristimo pa svejedno ne možemo dobiti pomoć – napomenuo je Josip, kojega smo zatekli tijekom popravka traktora. Pokvarila mu se AC pumpa, odnosno pumpa niskog pritiska pa je popravlja jer je posudio traktor kako bi mogao otići u šumu i osigurati dnevnicu.
IZVJEŠTAVA: GORAN OBRAN

Foto: Josip Budojević popravlja posuđeni traktor