Turci kreću u istraživanje geotermalnog polja Legrad

Predstavnici turske kompanije Soyak, koja je dobila koncesiju za istraživanje geotermalnog polja u Legradu, održali su radni sastanak s Ivanom Sabolićem, načelnikom Općine Legrad.

Turci su predstavili svoje poslovne planove prema kojima će do svibnja 2023. godine izbušiti dvije bušotine. Nakon toga turska kompanija planira još četiri do šest bušotina te izgradnju elektroenergetskog postrojenja. Prema ugovoru o eksploataciji Turci su se obvezali ispoštovati rokove za prve dvije bušotine, a kako su dali i jamstvo od dva milijuna kuna, za očekivati je da će u Legradu konačno zaživjeti projekt  geotermalnog polja.

– Novi sastanak zakazan je za dva tjedna kad će na teren stići geolozi i inženjeri, a očekuje se i sastanak s predstavnicima Županije – kaže Ivan Sabolić.

foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI