Turistička atrakcija: Jezero će se pretvoriti u ribolovno-rekreativni centar

Podravski list profile

U tijeku je odmuljivanje i uređenje sportskog ribnjaka u Ludbregu, ali i okoliša oko samog jezera. U ovom projektu koji financiraju Hrvatske vode, a koji se provodi u suradnji s ŠRD-om Ludbreg, osim što će se odmuljiti ovo jezero i stvoriti bolji uvjeti za ribolov, izgradit će se i popratni sadržaji. Lokacija će postati još atraktivnija za sve vrste rekreacije, a ovo popularno mjesto već i sada privlači brojene rekreativce, bili one ribolovne ili neke druge vrste.

Osim što će se utvrditi i nova uvala, planira se i uređenje šetnice oko jezera, što će biti povoljno za one koji se bave rekreativnim trčanjem ili jednostavno žele uživati u šetnji.

Projekt je vrijedan 300.000 kuna i u potpunosti su ga financirale Hrvatske vode, dok je ludbreško ribičko društvo pružalo potporu u savjetima i usmjeravanju cijele akcije.

– Jezero se nije odmuljivalo već 45 godina, a sad je izvađeno oko 2,5 tisuća kubika mulja. Uredila se obala u duljini od 2,2 kilometra i utvrdila se obala na izlazu te ulazni i izlazni šahtovi – rekao je Đuro Jančić, predsjednik ŠRD-a Ludbreg.

Osim svega toga, uredila se i sjeverna obala, tako da je proširena ribolovna staza, ali i prostor za rekreaciju.

– Ovaj projekt imat će višestruke dobrobiti. Kao prvo, proširila se ribolovna staza, ali i uvjeti za ribolov značajno su se poboljšali jer je bilo previše mulja. Jezero je već sad mjesto gdje dolaze rekreativci ne samo iz Ludbrega, nego i s koprivničke strane, tako da ovo mjesto ima velik potencijal.  Nalazi se blizu grada, a opet, radi se o lijepoj prirodi. Inače imamo velike planova za ovaj predio. Kanimo, naravno uz pomoć Grada, i kupiti jedno zemljište kako bismo još mogli proširiti ribolovnu stazu – objasnio je Dražen Filipović, tajnik ŠRD-a Ludbreg.

Inače, jezero Ribnjak protočno je jezero gdje kanalom u njega utječe Bednja te  nizvodno postoji kanal koji natrag utječe u Bednju i jedno je od omiljenih mjesta za ribolov u podravskom kraju.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti