Turski Cengiz, izvođač radova na podravskoj pruzi donirao 1,9 milijuna za pomoć nakon potresa

Izvođač radova na gradnji drugog kolosijeka i modernizaciji pruge od Križevaca preko Koprivnice do mađarske granice – turski Cengiz Insaat uplatio je, doznajemo, čak 250.000 eura ili gotovo 1,9 milijuna kuna u državni proračun i to na namjenski humanitarni račun za pomoć stradalima u razornom potresu na Baniji koji se dogodio 28. prosinca.

Vodeći ljudi Cengiza za lanjskog posjeta Koprivnici

Cengiz, podsjetimo izvodi radove vrijedne više od 3,3 milijarde kuna na modernizaciji pruge što je najveći kapitalni projekt u državi, vrjedniji čak i od gradnje pelješkog mosta. Pripremni radovi se polako približavaju kraju, a u Križevima bi uskoro trebalo niknuti i naselje za 400-tinjak radnika.

Predviđa se kako bi radovi na pruzi, od mađarske granice prema Koprivnici te obnova kolodvora u Koprivnici trebali krenuti na proljeće, već u travnju. I Cengiz se ovom uplatom nesebično uključio u pomoć stradalima, što je svakako jedna od najizdašnijih jednokratnih uplata jednog poduzeća.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI