Turski izvođač već tražio prostor za veliki kamp kod Koprivnice za radnike i logistiku

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U povodu potpisivanja ugovora najvećeg ovdašnjeg infrastrukturnog projekta, gradnje novog i obnove postojećeg kolosijeka od Križevaca prema Koprivnici i mađarskoj granici, župan Darko Koren kratko se obratio medijima i dao prve dojmove sa sastanka u Zagrebu.

S potpisivanja ugovora

-Ovo je ogromna investicija za ovaj kraj. Radi se o 2,4 milijarde kuna bez pdv-a, najvećim dijelom je financirana iz izvora EU. Turski izvođač Cengiz dobio je posao na međunarodnom natječaju, a radovi će biti na dionici dugoj 42,6 kilometara. Uz novu prugu tu su i veliki infrastrukturni objekti, nadvožnjaci, tri željezničke postaje, nekoliko stajališta i manjih infrastrukturnih građevinskih objekata. Rok je 42 mjeseca, znači za svaki kilometar otprilike mjesec dana – naveo je Koren i dodao kako će koristi imati svi.

FOTO: Ilustracija

-Evo, već sad smo dobili zamolbu da nađemo prostor za postavljanje određenog kampa u okolici Koprivnice za potrebe logistike i radnika. Bit će to dobra stvar za naše ugostitelje, prijevoznike i ostale. Prema našim procjenama čak 35 djelatnosti imat će izravnu korist od ovog projekta – istaknuo je Darko Koren.

Brzina prometovanja putničkih vlakova, podsjetimo diže se na 160 km/h.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI