TUŽAN OPROŠTAJ Na Gradskom groblju sahranjen dr. Krunoslav Jerčinović (77), bivši šef kirurgije

Dirljivim riječima od njega se oprostio dobar prijatelj, župnik Leonard Markač


Autor: podravski.hr — 25.01.2018. / 15:38 Aktualno

Latice na očev lijes - dr. Tomislav Jerčinović, sadašnji šef kirurgije koprivničke bolnice

Na Gradskom groblju u Koprivnici danas je sahranjen dr. Krunoslav Jerčinović (77), dugogodišnji šef kirurgije tamošnje Opće bolnice i čovjek dobar kao kruh, kako su o njemu znali govoriti oni koji su ga bolje poznavali.
Dr. Jerčinović bio je iznimno predan u svojem poslu te je jedno vrijeme obnašao dužnost predsjednika Liječničkog zbora. Bio je aktivan i u gradskom društvu Crvenoga križa. Zajedno sa svojim suradnicima ispisao je povijest koprivničke bolnice jer je u toj ustanovi prvi izvodio laparoskopske i endoskopske operacije bez reza.
Večernji list u ožujku 1997. godine tako je zabilježio kako je dr. Krunoslav Jerčinović sa svojim timom prvi u koprivničkoj bolnici obavio laparoskopsku metodu operiranja preponske kile, odnosno bruha, bez klasičnog kirurškog reza, čime je skraćen bolnički oporavak pacijenata.

Večernji je u ožujku 1997. pisao o pothvatu dr. Krune Jerčinovića

Od omiljenog liječnika i, prije svega, dobrog čovjeka oprostile su se danas stotine prijatelja, poznanika i rodbine, a dirljivim riječima od njega se oprostio župnik Leonard Markač, dekan Koprivničkoga dekanata, koji je s dr. Jerčinovićem dugo godina prijateljevao. (rm)

Dr. Franjo Husinec (lijevo), kolega i također šef kirurgije

Dr Dražen Sačer (desno), poznati liječnik i humanitarac

Mnogo prijatelja i poznanika na oproštaju od dobroga doktora

FOTO: KARLO EISENBEISSER