TUŽITELJI: Ravnatelj zlostavljao zaposlenice na radu i spolno ih uznemiravao

Ravnatelj ustanove u Bjelovaru optužen je za kaznena djela zlostavljanja na radu i spolnog uznenmiravanja. Portal bjelovar.live otkriva kako je riječ o aktualnom ravnatelju Doma za odrasle u Bjelovaru Zlatku Kraljiću (53).

“Okrivljenog 53-godišnjaka tereti se da je od travnja 2019. godine do 11. studenog 2020. u Bjelovaru, kao ravnatelj jedne ustanove, zaposlenicu na radnom mjestu njegovateljice, optuživao da nadležnom tijelu piše anonimna pisma o stanju u ustanovi, kao i da joj je tijekom razgovora rekao kako će sistematizacija radnih mjesta proći i da će netko biti nagrađen, a netko ne te da će klečati pred njim, nakon čega je oštećenica zaprimila ugovor o radu (za radni odnos na radnom mjestu pralje) uslijed čega joj se pogoršalo zdravstveno stanje” – priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Bjelovaru.

Osim toga, nakon istrage tužitelji ravnatelja Kraljića terete i za tri kaznena djela spolnog uznemiravanja zaposlenica.

Dom za odrasle u Bjelovaru/FOTO: BJELOVAR.LIVE

– “Od jeseni 2019. godine do 15. listopada 2020. u Bjelovaru, kao ravnatelj jedne ustanove na štetu jedne zaposlenice na radnom mjestu fizioterapeutkinje; od ožujka 2019. godine do 15. listopada 2020. u Bjelovaru, na štetu druge zaposlenice na radnom mjestu sobarice; i od travnja 2019. godine do studenog 2020. godine u Bjelovaru, na štetu treće zaposlenice na radnom mjestu prodavačice” – naveli su bjelovarski tužitelji i nadodali kako je “opisano okrivljenikovo postupanje izazvalo kod oštećenica osjećaje poniženosti te je povrijedilo njihovo dostojanstvo zbog čega su dvije zaposlenice bile na bolovanju, a jedna se tamo još uvijek nalazi”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI