Tužitelji službeno pokrenuli istragu protiv bivšeg direktora zbog isplate miijunskog bonusa

Jozinović je nakon afere s navodno nezakonitom isplatom bonusa prije godinu dana dpbio otkaz, ali vrlo brzo zaposlen je u poduzeću Zero global waste u Zagrebu američkog biznismena Jefforyja Blackarda bliskog Trumpovoj administraciji


Autor: podravski.hr — 15.12.2018. / 8:19 Aktualno

Mladen Jozinović smijenjen je i otpušten nakon skandalozne isplate bonusa

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv bivšeg direktora Piškornice Mladena Jozinovića (38) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave.
– Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od siječnja 2016. do studenog 2017. u Koprivničkom Ivancu, kao direktor trgovačkog društva, neosnovano ugovarao i nalagao isplate novca društva u vlastitu korist, prikazujući ih kao plaćanje temeljem ugovora o djelu, naknadu za obavljanje poslova direktora i nagradu za pozitivan financijski rezultat poslovanja za 2015. i 2016. godinu, iako je znao da na takve isplate nije imao pravo, niti je za njih ishodio suglasnosti nadzornog odbora i skupštine društva, a ugovore je potpisao u svojstvu direktora društva i u vlastito ime kao druga ugovorna strana. Osnovano se sumnja da je okrivljenik na opisani način pribavio nepripadnu korist veću od 1,47 milijuna kuna – navode u županijskom tužiteljstvu.
Osim toga, sumnja se i da je radi zasnivanja radnog odnosa u tvrtki nabavio lažnu diplomu i potvrdu Prometnog fakulteta u Zagrebu u kojima je “neistinito navedeno da je završio studij te takvu krivotvorenu diplomu i potvrdu predao kao dokaz o svojoj stručnoj spremi, pa je poslodavac, ne sumnjajući u vjerodostojnost tih isprava, u travnju 2012. godine zasnovao s njim radni odnos”.
Kaznenu prijavu protiv bivšeg direktora regionalnog centra za odlaganje otpada kod Koprivnice nedavno je podnijela policija. Jozinović je nakon afere s navodno nezakonitom isplatom bonusa prije godinu dana dpbio otkaz, ali vrlo brzo zaposlen je u poduzeću Zero global waste u Zagrebu američkog biznismena Jefforyja Blackarda bliskog Trumpovoj administraciji. Blackard namjerava preuzeti cijeli biznis sa smećem od hrvatskog kralja otpada Petra Pripuza. (rm)
FOTO: NIKOLA WOLF