Tužna priča o novčaniku iz Koprivnice: Nije mi htio dati za kruh, a pun je k’o brod!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

-Žalostan sam jer je danas sve više ljudi koji nemaju srca i nisu spremni dati čovjeku ni za koricu kruha – počinje svoju priču Dragan iz Koprivnice (identitet poznat redakciji) koji je prošlog ponedjeljka našao novčanik pun novca.

Vlasnik novčanika kojeg je prije toga “testirao”, ističe Dragan, pokazao je da nema nimalo ljudskosti u sebi.

Dragan je prošlog ponedjeljka u staroj odjeći čistio lišće na svom imanju, a nedaleko od njega zaustavio se mercedes iz kojeg su izašla dvojica muškaraca. Vrlo brzo nakon njihova dolaska Dragan je odlučio predahnuti i otići do prijatelja u smjeru u kojem su otišla i ta dvojica muškaraca. Na putu do prijatelja pronašao je novčanik pun novca i bio je siguran da je ispao jednom od te dvojice muškaraca.

– Kad sam pronašao novčanik, odmah sam se sjetio priče iz mladosti koju nam je pričala moja majka. Bila je to priča o svecu koji prosio po selu da vidi tko mu je spreman pomoći, a na kraju ga je jedino jedna siromašna obitelj ugostila u svojoj trošnoj blatnoj kućici – priča nam Dragan.

Tako je i Dragan odlučio “testirati” gospodu iz mercedesa pa je krenuo za njima i pitao ih mogu li mu dati deset kuna da kupi kruh. Oni se, kaže Dragan, nisu udostojili ni okrenuti, već su samo promrmljali da nemaju novca.

– Kako sam bio u staroj odjeći, izgledao sam poput pravog bokca. Nakon njihova odgovora rekao sam da sam baš sretan jer sam našao novčanik pun novca pa ću imati i za kruh i za “debeli” sendvič – kaže Dragan.

Tada se, dodaje Dragan, jedan od njih okrenuo i počeo loviti za džep. Shvatio je da je to njegov novčanik, a Dragan je već polako krenuo prema prijatelju.

– I tu počinje prava drama jer u novčaniku nije bilo dokumenata, a on je tvrdio da je njegov. Prvo mu nisam htio dati novčanik da ga malo ponizim te sam mu ponovio njegove riječi kako nema novca kad sam ga prosio za kruh, a sad tvrdi da je novčanik pun novca zapravo njegov. Naravno da sam mu na kraju dao njegov novčanik, a on mi je tada ponudio deset kuna da kupim kruh. Ovaj moj slučaj jako me rastužio jer pokazuje da je danas sve manje ljudskosti u ljudima – zaključio je Dragan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI