Tužna Sinišina ispovijest: Nemam novca za skupo liječenje karcinoma

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Siniši Robniku (57) iz Novačke, naselja na području općine Gola, život se preko noći pretvorio u noćnu moru. Nedavno su mu dijagnosticirana tri tumora na mozgu i jedan na između plućnih krila i sad ga čeka teška borba sa zloćudnim bolestima.

Tumori se, kaže on, ne mogu odstraniti operativnim zahvatima pa se mora liječiti skupim lijekovima. Očekuju ga i zračenje i kemoterapije na koje će morati odlaziti u Zagreb.

– Nedavno sam u nekoliko navrata gubio svijest pa sam završio na pretragama, a dijagnoza liječnika me šokirala. Preko noći život mi se promijenio i sad moram pronaći snagu da se borim s opakim bolestima – priča nam Siniša Robnik.

Siniša Robnik u svom domu

Predviđeno liječenje zadaje mu dodatnu brigu jer sam ne može podmiriti sve troškove. Mirovina mu iznosi 3000 kuna mjesečno i to su svi prihodi njegova kućanstva jer je supruga Ana nezaposlena.

– Dok platimo sve režije i ratu kredita koji smo podigli za obnovu kuće, ostane nam tisuću kuna. Imamo osmogodišnje dijete koje želim podići na noge i sad molim Boga da to ostvarim. U tom cilju tražim i snagu da dobijem ovu svoju životnu bitku – kaže Siniša Robnik.

U pomoć će mu, kaže on, uskočiti nekadašnji radni kolege iz policije, ali to mu neće biti dovoljno da pokrije sve troškove liječenja koje ga čeka.

– Od Općine Gola ćemo dobiti jednokratnu pomoć koja će nam nakratko olakšati svakodnevicu. Ne znamo kako ćemo nakon toga preživljavati pa molim sve ljude dobre volje da nam pomognu u ovoj teškoj situaciji u kojoj smo se našli – kaže Siniša Robnik.

Svi ljudi dobre volje koje žele pomoći Siniši Robniku mogu to učiniti uplatama na njegov tekući račun čiji je broj HR 9724840083235760687 ili se mogu obratiti na adresu Novačka 3 te na broj mobitela 095 884 1813.

FOTO I VIDEO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI