TUŽNA VIJEST Preminuo je jedan od najhumanijih Koprivničanaca novog doba, čovjek koji je uvijek bio spreman pomoći

Podravska metropola, obitelj, rodbina, prijatelji i poznanici oprostili su se od Mirka Fogla (77), rekordera po broju dobrovoljnih darivanja krvi


Autor: podravski.hr — 29.08.2018. / 15:30 Aktualno

Fogl je krv darovao čak 140 puta

Preminuo je jedan od najhumanijih Koprivničanaca suvremenog vremena. Podravska metropola, obitelj, rodbina, prijatelji i poznanici oprostili su se od Mirka Fogla (77), rekordera po broju dobrovoljnih darivanja krvi.
Mirko je za života krv dao čak 140 puta, redovito je odlazio na darivanje i često se odazivao na izvanredne akcije u slučaju nestašice. Za svoj humani rad primio je brojna priznanja i zahvalnice lokalne zajednice. Na stranicama koprivničkog Gradskog društva Crvenog križa istaknuli su kako će ga pamtiti po skromnosti, samozatajnosti te kao čovjeka koji je uvijek bio spreman pomoći. Ovaj Koprivničanac krv nije darivao, zbog zdravstvenog stanja, već nekoliko godina pa i dalje prvo mjesto po darivanju drži Stjepan Lončar (180 i više).

Mirko Fogl (77)

– Kad god je bila prilika, pozivao je mlade da se uključe u obitelj darivatelja. Nije se volio isticati, no bio je veliki zagovornik darivanja i borac za prava darivatelja – kazao nam je Zdravko Janković iz koprivničkog CK-a.
Mirko Fogl rođen je 26. prosinca 1939. godine u Beogradu, a u Koprivnici je živio od 1968. godine kada je i postao redovan darivatelj krvi. Komemoracija je održana u ponedjeljak, a danas će biti kremiran u Krematoriju u Zagrebu.
Dodajmo i kako je Koprivnica unazad nekoliko godina u samom državnom vrhu po broju darivatelja, dok je Koprivničko-križevačka županija na prvome mjestu. (ib)
FOTO: ARHIVA