U 3.45 UJUTRO Sin poznatih poduzetnika mrtav pijan za volanom audija. Dobio je ‘ublaženu kaznu’

Ako plati u roku, dužan je samo 3000 kuna


Autor: podravski.hr — 15.02.2018. / 10:42 Crna kronika

Ilustracija / Nije se proslavio naš subotnji rekorder

Sina poznatih koprivničkih poduzetnika policija je nedavno zatekla kako mrtav pijan u 3.45 sati ujutro središtem Koprivnice upravlja svojim audijem. Izmjereno mu je čak 2,04 promila alkohola.
Ovih ga je dana Prekršajni sud kaznio “ublaženom novčanom kaznom” od 4500 kuna te oduzimanjem vozačke dozvole na dva mjeseca. “Uzimajući kao osobito olakotnu okolnost načelno priznanje djela i korektno držanje pred sudom te činjenicu da unatrag tri godine nije bio kažnjavan za prometne prekršaje, izrečena mu je ublažena novčana kazna”, navodi se u presudi. Ako plati u roku od dva mjeseca od pravomoćnosti presude, kazna je samo 3000 kuna.
Mladić (31) priznao je na sudu “počinjenje prekršaja koji mu se stavlja na teret navodeći kako je bio sa društvom, a prijateljici je pozlilo pa ga je zamolila da je odveze doma”. Neposredno prije toga, veli, popio je još jedno piće i odmah nakon što je vozilom krenuo prema njezinoj kući, na Florijanskom trgu u središtu Koprivnice zaustavila ga je prometna policija.
– Molio sam policajca da mi ostavi malo vremena da se izluftam od zadnjeg pića koje sam popio, ali nije mi dao. Morao sam odmah puhati. A da se još malo pričekalo s alkotestom, sigurno bi koncentracija alkohola bila manja – vadio se vozač.
Objasnio je kako je zaposlen u tvrtki koja je vlasništvo njegovih roditelja, a djelatnost te tvrtke proteže se od Rijeke i Zagreba do područja cijele Slavonije. Zbog prirode posla, kaže, vozačka dozvola prijeko mu je potrebna. Sud je zato odlučio da će mu biti oduzeta samo dva mjeseca. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA