U 66. godini umrla glumica Mira Furlan

Glumica Mira Furlan umrla je u 65. godini. Umrla je u srijedu, 20. siječnja.

Mira Furlan bila je istaknuta glumica Hrvatskog narodnog kazališta i jedna od vodećih glumica ovih prostora.

Rođena je 7. rujna 1955. u Zagrebu gdje je diplomirala glumu na Akademiji dramske umjetnosti. Osim u kazalištu, glumila je i na filmu. 1982. godine glumi u Kiklopu Antuna Vrdoljaka, navodi Hrvatska enciklopedija.

Foto: Instagram / radionica_integracije

Značajnije uloge ostvarila je u filmovima U raljama života (R. Grlić, 1984), Otac na službenom putu (E. Kusturica, 1985), Za sreću je potrebno troje (R. Grlić, 1985), te u televizijskim dramama i serijama (Putovanje u Vučjak, 1986., Tuđinac, 1990. E. Galića). Od kraja 1980-ih pretežno radi u Beogradu, a 1991. odlazi u SAD, gdje nastupa u kazalištu (The Hudson Guild Theatre, Los Angeles), a od 1996. i na televiziji (TV film My Antonia, TV serija Babylon 5). Bila je članica  The Actors Studija, a nakon odlaska u Ameriku glumila je u svjetski poznatim televizijskim serijama Babylon 5 i Izgubljeni.

Glumica je navodno već duže vrijeme bolovala od virusa Zapadnog Nila koji joj je prenio zaraženi komarac. Zbog teške bolesti, posljednjih nekoliko mjeseci provela je u teškom stanju boreći se za život. Iako joj je u bolnici SAD-u pružena najbolja moguća liječnička skrb, bolest je, nažalost bila jača, prenosi Večernji list.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI