U bolnici će se ažurirati lista čekanja pacijenata

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Općoj bolnici Koprivnica, kao i u cijelom bolničkom sustavu, zaprimljene su mjere reaktivacije bolničkog sustava i vraćanje na normalan režim rada. – To podrazumijeva niz aktivnosti koji se provode u bolničkom i izvanbolničkom sustavu da bi se obavile sve pretrage, operacijski zahvati koji su bili predviđeni u vrijeme koronavirusa, a nisu mogli biti učinjeni – kazao je Mato Devčić, ravnatelj bolnice.

U tom smislu u Općoj bolnici Koprivnica priprema se sustav kako bi na siguran način obavili sve preglede, prvenstveno one operacijske zahvate koji su bili naručeni prije epidemije.

Svi pacijenti naše županije, ali i susjednih županija koji koriste usluge Opće bolnice Koprivnica, moći će u narednim danima obaviti polikliničke preglede, kazao je Devčić.

-Operacijski programi što se tiče bolnice, vjerojatno će krenuti iza 11. svibnja – istaknuo je Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice.

U ovih mjesec i pol dana uspio se sačuvati bolnički sustav, kao i djelatnici.

Devčić dodaje da će se u bolnici ažurirati mjesta čekanja pacijenata po svim djelatnostima.
Liste čekanja će se revidirati po djelatnostima, djelatnici će složiti liste
čekanja prvenstveno po dijagnozi oboljenja i takvi će biti postavljeni u prioritet obavljanja.

-Pacijenti koji dolaze u polikliniku na ulazu u bolnicu morat će imati svoju masku koju moraju staviti prije ulaska u samu bolnicu, potom će im medicinska sestra na prijemu u bolnicu izmjeriti temperaturu, dezinficirati ruke i morat će pričekati sestru koja će ih uputiti bilo na pregled ili operacijski zahvat – rekao je Mato Devčić, ravnatelj bolnice.

U ambulantama će pacijenti morati biti udaljeni minimalno dva metra, a za to će se pobrinuti djelatnici, prvenstveno liječnici i medicinsko osoblje.

Prema riječima ravnatelja Devčića, pacijenti koji dolaze na operacijske zahvate morat će po prijmu u bolnicu imati pripremljen nalaz na COVID-19 koji će obaviti prije dolaska u bolnicu, a nalaz ne smije biti stariji više od 24-sata.

Foto Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI