U bolnici počinje obnova praonice rublja i paviljona vrijedna 23 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek danas je potpisan ugovor za energetsku obnovu zgrade praonice rublja i zgrade paviljona između bolničkog ravnatelja dr. Mate Devčića i Mirka Habijanca, predsjednika uprave križevačkog Radnika, tvrtke koja je pobijedila na javnom natječaju i obavit će radove vrijedne nešto više od 23 milijuna kuna. Rok za dovršetak je deset mjeseci.

– Obnovit će se stolarija, fasada, rasvjeta, centralna klimatizacija i ventilacija. Rekonstruirat će se bolnički bazen te zamijeniti postrojenje praonice rublja, stare 40 godina – objasnio je dr. Devčić. Nakon provedbe projekta istaknute su značajne uštede u potrošnji energije i unaprjeđenje procesa pranja rublja.  Devčić je istaknuo i projekt dnevnih bolnica, koji je u tijeku, vrijedan 47 milijuna kuna, što dovodi do ukupne vrijednosti projekta od 70 milijuna kuna.

– Ovaj događaj pokazuje smjer kojim ide sustav zdravstva u županiji. Ova i iduća godina bit će godine velikih investicija u zdravstveni sustav. U pripremi je projekt od 1,4 milijuna kuna u Zavodu za hitnu medicinu, nabavili smo i četiri nova vozila, osigurali specijaliste u Križevcima i Đurđevcu. Zdravstveni sektor izuzetno je bitan – istaknuo je župan Koren.  Potpisivanju ugovora još su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenik mu Ratko Ljubić, županijska pročelnica Željka Koluder Vlahinja te član uprave Radnika Mario Biljan. Svi oni zajedno potom su obišli prostore dnevne bolnice, gdje su radovi u visokoj fazi dovršetka, a trenutno se asfaltiraju i pristupne ceste.

– Prostor će se koristiti za djelatnosti fizikalne terapije, dnevne bolnice palijativne skrbi, dnevne bolnice neurologije, psihijatrije, anesteziologije i liječenja boli. To će u bitnome rasteretiti glavnu bolničku zgradu, sve one dijelove koji su raštrkani na puno lokacija. Pacijenti će tako imati bolji pristup i uvjete – objasnio je ravnatelj Devčić. Završetak radova očekuje se u veljači, a svečano otvorenje u lipnju.

FOTO Mirela Ištvanović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI