U Čakovcu otvoren studentski restoran za više od 1500 studenata

Podravski list profile

ČAKOVEC, 26. ožujka 2019. (Hina) – Uz Studentski dom u Čakovcu u utorak je otvoren i studentski restoran za više od 1500 studenata čakovečkih visokoškolskih ustanova.

 Restoran i kafić koji se nalaze pokraj zgrade Međimurskog veleučilišta, putem javnog natječaja dani su u dugoročni zakup Studentskom centru Varaždin.

 Otvaranjem restorana dugoročno je riješen problem prehrane više od 1500 studenata čakovečkih visokoškolskih ustanova – Učiteljskog fakulteta, Međimurskog veleučilišta i Studija sestrinstva.

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja podmiruje 50 posto obračunske cijene prehrane i drugih prehrambenih proizvoda koji nisu sastavnice meni obroka, a studentski restoran radit će i vikendom.

 “Davanjem restorana i kafića u zakup studentima je znatno poboljšao standard jer im je uz smještaj osigurana i studentska prehrana”, izjavila je ravnateljica Međimurskog veleučilišta Nevenka Breslauer.

 Ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš rekao je da će novootvoreni restoran omogućiti studentima kvalitetan studentski život u Čakovcu.

 Međimurski župan Matija Posavec kazao je da je Međimursko veleučilište, izgrađeno u kompleksu bivše čakovečke vojarne, obrazovno središte Županije i mjesto gdje studenti imaju sve što im je potrebno za uspješno studiranje.

  Podsjetio je kako je prije godinu dana u sklopu projekta “Uključivo studiranje” na prostoru bivše vojarne otvoren i Studentski dom, a današnjim otvaranjem studentskog restorana, rekao je, stavljena je točka na “i” toga 9 milijuna kuna vrijednog projekta, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 8,66 milijuna.

 Najavio je, također u kompleksu bivše vojarne, otvaranje laboratorija za znanstvena istraživanja u okviru Međimurskog veleučilišta.  “Jačamo ne samo Veleučilište već i cijeli centar znanja na području bivše vojarne“ zaključio je Posavec.

 Međimursko veleučilište osnovano je Uredbom Vlade RH  2007., a počelo je s radom 2008. godine. 

(Hina) xtjak ysp

FOTO Hina

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti