U Čakovcu otvoren studentski restoran za više od 1500 studenata

Podravski list profile

ČAKOVEC, 26. ožujka 2019. (Hina) – Uz Studentski dom u Čakovcu u utorak je otvoren i studentski restoran za više od 1500 studenata čakovečkih visokoškolskih ustanova.

 Restoran i kafić koji se nalaze pokraj zgrade Međimurskog veleučilišta, putem javnog natječaja dani su u dugoročni zakup Studentskom centru Varaždin.

 Otvaranjem restorana dugoročno je riješen problem prehrane više od 1500 studenata čakovečkih visokoškolskih ustanova – Učiteljskog fakulteta, Međimurskog veleučilišta i Studija sestrinstva.

 Ministarstvo znanosti i obrazovanja podmiruje 50 posto obračunske cijene prehrane i drugih prehrambenih proizvoda koji nisu sastavnice meni obroka, a studentski restoran radit će i vikendom.

 “Davanjem restorana i kafića u zakup studentima je znatno poboljšao standard jer im je uz smještaj osigurana i studentska prehrana”, izjavila je ravnateljica Međimurskog veleučilišta Nevenka Breslauer.

 Ravnatelj Studentskog centra Varaždin Nenad Milijaš rekao je da će novootvoreni restoran omogućiti studentima kvalitetan studentski život u Čakovcu.

 Međimurski župan Matija Posavec kazao je da je Međimursko veleučilište, izgrađeno u kompleksu bivše čakovečke vojarne, obrazovno središte Županije i mjesto gdje studenti imaju sve što im je potrebno za uspješno studiranje.

  Podsjetio je kako je prije godinu dana u sklopu projekta “Uključivo studiranje” na prostoru bivše vojarne otvoren i Studentski dom, a današnjim otvaranjem studentskog restorana, rekao je, stavljena je točka na “i” toga 9 milijuna kuna vrijednog projekta, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 8,66 milijuna.

 Najavio je, također u kompleksu bivše vojarne, otvaranje laboratorija za znanstvena istraživanja u okviru Međimurskog veleučilišta.  “Jačamo ne samo Veleučilište već i cijeli centar znanja na području bivše vojarne“ zaključio je Posavec.

 Međimursko veleučilište osnovano je Uredbom Vlade RH  2007., a počelo je s radom 2008. godine. 

(Hina) xtjak ysp

FOTO Hina

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

DHMZ: Pretežno sunčano i vrlo toplo

Pretežno sunčano i vrlo toplo, na Jadranu ponegdje i vruće. Uglavnom u Lici ujutro mjestimice kratkotrajna magla, prognozira za nedjelju Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ). Na

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti