U Čakovečkoj: Učinite nešto, zbog prometa nam pucaju fasade i padaju žljebovi

Podravski list profile

Mještanin Čakovečke ulice u Koprivnici Stjepan Jadan požalio se na problem koji, veli, muči većinu stanovnika te koprivničke ulice koju vozači počesto koriste kao prečac do Zagrebačke ulice te radi izbjegavanja semafora na Varaždinskoj. Zbog visoke frekvencije prometa tom ulicom prije 20-ak godina mještani su uspjeli peticijom dobili uspornike prometa, takozvane “ležeće policajce”, no Stjepan Jadan tvrdi kako to više nije dovoljno.

– Ovom ulicom i dalje vozači voze “kao ludi”, vozi se i dalje brzo, a ovi “ležeći policajci” nisu pomogli baš ništa. Preko njih jure kao da ih nema. Ograničenja brzine nitko se ne pridržava – rekao je zabrinuti Stjepan.

– Život s takvim gustim prometom u ovoj ulici je koma. Dok su prozori otvoreni, ne može se izdržati. Oko tri sata popodne kada ljudi idu s posla stvaraju se kolone i gotovo je nemoguće izaći na jednu ili drugu stranu. U drugim slučajevima se pak vozi dosta brzo, sigurno više od ograničenja – dodao je Stjepan Jadan i nastavio o problemima koji muče većinu mještana Čakovečke ulice.

– Na ulazu u ulicu označeno je da se kamioni ne smiju skretati, no to nitko ne poštuje. Neki dan se od vibracije na jednoj kući odvojio žlijeb, a počele su pucati fasade – istaknuo je Stjepan Jadan.

Stjepan Jadan

– Nitko se ne usudi nešto poduzeti i pokrenuti. Po meni, rješenje bi bilo postaviti “ležeće policajce” i na početak ulice s obje strane, ograničiti brzinu na 30 kilometara na sat te ograničiti i bolje nadzirati prometovanje teretnih automobila našom ulicom. Brzina je dijelom ograničena na 30 km/h, pa je dalje 50 km/h, no toga se nitko ne pridržava. Prije dosta godina peticijom smo dobili “ležeće policajce” jer je to bilo nužno, policajci su tada izmjerili da se jedan čovjek vozio 160 km/h. Sada, uvjeravam vas, postoji potreba da se brzina ovdje ograniči zato što se ograničenja ne pridržava baš nitko – rekao je Stjepan Jadan iz Čakovečke ulice.

Odgovor na pitanje kako riješiti problematiku Čakovečke ulice dobili smo od gradskog pročelnika Tomislava Golubića.

– Čakovečka ulica u Koprivnici jedna je od opterećenijih gradskih prometnica u trenucima vršnog opterećenja prometa – odlazak i povratak građana s radnih mjesta. Grad Koprivnica je radi smanjenja količine prometa navedenom ulicom postavio prometnu opremu za usporavanje prometa – ležeće policajce, međutim u periodima vršnog opterećenja prometa na semaforiziranom raskrižju – Varaždinska cesta – Ulica I. Česmičkog – Ulica A. Starčevića – Zagrebačka ulica građani to izbjegavaju na način da prometuju Čakovečkom ulicom. Opcije daljnjeg rješavanja problematike prometa motornih vozila u Čakovečkoj ulici od strane Grada Koprivnice su ograničene i radikalne (jednosmjerni promet ili slijepa ulica). Postupanje vezano za kontrolu vozača za poštivanje prometne signalizacije nije u domeni Grada Koprivnice nego prometne policije. Grad Koprivnica zamolit će prometnu policiju da pojača nadzor prometa u Čakovečkoj ulici – rekao je gradski pročelnik Tomislav Golubić.

FOTO Karlo Eisenbeisser

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI