U ČAST SVECU Djed: Sveti Petar spasio je život mome unuku Petru i ja sam mu sagradio kapelicu

Imam i planove kako bih proširio ovo zdanje, tako da uspomena na teške trenutke koji su, srećom, završili dobro ne zamru - napomenuo je


Autor: podravski.hr — 26.02.2018. / 14:59 Aktualno

Mladen Hladnić pokraj kapelice s kipovima Svetog Petra i Pavla

Mladen Hladnić proživljavao je najteže trenutke u svom životu. Na njegova unuka Petra u ludbreškom prigradskom naselju Apatija nedaleko od obiteljske kuće naletio je automobil. Dječak je završio u bolnici s ozljedama opasnim po život.
Sam događaj dogodio se baš na Petrovo, dakle na blagdan svetih Petra i Pavla. U neizvjesnima danima koji su uslijedili te u strepnji za zdravlje i život svog unuka, Mladen je u promišljanju događaja koju su se zbili pronašao simboliku i zavjetovao se da će u svom vinogradu napraviti svojevrsno svetište kako bi zahvalio svecu što je sačuvao život njegovu unuku.
– Prometna nesreća bila je vrlo teška i samo su pojedinosti odlučivale o životu i smrti. Budući da se moj unuk zove Petar i nesreća se dogodila na Petrovo te se moj unuk pomalo oporavljao, odlučio sam da to neće ostati na tome – objasnio nam je djed Mladen Hladnić.
Ubrzo se bacio na posao te je u kratkom vremenu nastalo svetište posvećeno velikom svecu, ali i njegovu unuku.
– Dao sam od lokalnog umjetnika napraviti kipove svetaca, a samu kapelicu radili smo sami. Imam i planove kako bih proširio ovo zdanje, tako da uspomena na teške trenutke koji su, srećom, završili dobro ne zamru – napomenuo je Mladen Hladnić koji je izradio i most.

Sagradio je i most preko klanjca

Uz kipove svetaca, Mladenova klijet u Globočecu Ludbrešekom poznata je i po tome što je Mladen sam izradio most preko klanjca do svog pomoćnog objekta koji je postao prvi privatni most u cijelom ludbreškom vinogorju.
– Kupio sam objekt pokraj moje klijeti, ali je dva objekta dijelio klanjac, a tako sam odlučio i tome stati na kraj. Kad je most bio gotov, imali smo veliko slavlje na kojemu je bilo više od stotinu gostiju – zaključio je Mladen Hladnić, inače poznati ludbreški poduzetnik, sad u mirovini.
– Moja klijet nikad nije prazna. Ljeti društvo dolazi na terasu, a sad se grijemo u podrumu, uz druženje, a svako malo napravimo si i ukusnu večeru – napomeno je Mladen Hladnić. (md)

Ponosni djed kraj kapelice koju je napravio u čast svecu

FOTO: NIKOLA WOLF