U četvrtak ‘Kešnerijada’, šest tekstova ući će u zbornik

Punih osam godina djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice ”Mladen Kerstner” prigodnim sadržajima u sklopu kulturne manifestacije „Kešnerijada“ obilježavaju obljetnicu rođenja Mladena Kerstnera, velikog književnika koji je svojim scenarijima za kultne TV serije Mejaši i Gruntovčani proslavio kajkavski jezik svoga rodnoga kraja.

Ova godina nije izuzetak pa se tako na raspisani Javni natječaj za kazališni humoristički tekst Gradske knjižnice i čitaonice „Mladen Kerstner“ Ludbreg prijavilo osam autora s ukupno 12 dramskih tekstova. U širem izboru nalazi se šest tekstova koji će ući u Zbornik radova pod „Kešnerovi meštri smeha“.

Povjerenstvo će od tih tekstova odabrati tri najbolja, a na temelju njihove odluke u četvrtak će se u svečanoj dvorani dvorca Batthyany održati podjela nagrada autorima za odabrane tekstove. Prva nagrada je 2000, druga 1000 a treća 500 kuna.

U sklopu programa Đurđa Kokanović izvest će se isječak iz igrokaza “Poštene žene”, ludbreške kroničarke Marije Winter, koji je u obliku kratke monodrame priredio Aleksandar Horvat.

Foto: Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI