U Cubincu se planira školska dvorana, a u Karanama novi vrtić!

Grad Križevci aplicirat će na dva programa iz mjere ruralnog razvoja, čemu je dana jednoglasna suglasnost na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća koja je održana prošlog ponedjeljka.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Radi se o dva projekta koje će Grad Križevci prijaviti na natječaj Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, i to projekt izgradnje sportske dvorane s teniskim terenima te malonogometnim terenom na dosadašnjem igralištu u naselju Cubinec, čija vrijednost iznosi 7,8 milijuna kuna te izgradnja područnog dječjeg vrtića u Karanama vrijedna 7,7 milijuna kuna. U uvodnom izlaganju za ove dvije točke, gradonačelnik je pojasnio zašto su izabrani baš ti projekti.

Trenutno igralište u Cubincu

– Uvažavajući potrebe i dostupne parcele u vlasništvu Grada Križevaca i da je riječ o mjeri ruralnog razvoja te se ulaganje mora vršiti u prigradskom naselju s manje od 5000 stanovnika, dali smo dva prijedloga projekta. Jedan je prijedlog sportske infrastrukture u naselju Cubinec na dosadašnjem igralištu, koje je nešto malo bilo modernizirano i prijedlog je izgraditi sportsku dvoranu s teniskim terenima, dakle natkriveno, ali osigurati i uokolo sportske terene za mali nogomet – rekao je gradonačelnik Rajn, a uređenje igrališta sigurno će razveseliti mještane Cubinca.

Što se tiče druge točke, radi se o izgradnji novog vrtića koji bi se nalazio u Karanama, prigradskom naselju koje ima dobar geografski položaj, a lokacija doma koja je već u vlasništvu Grada poslužila bi za novi smještaj mališana koji nedostaje u Gradu.

– Drugo je suglasnost za izgradnju novog kapaciteta za vrtić. U našem slučaju bila bi riječ o podružnici gradskog vrtića u naselju Karane na mjestu društvenog doma, koji je tamo dosta zarastao. Ne možemo ulagati na području grada zbog odredbi Mjere 7.4 i gledali smo se voditi načelom da je maksimalno vezano uz grad, odnosno da je što dostupnije građanima – rekao je gradonačelnik Rajn.

Potreba za vrtićom postoji zbog nedostatka mjesta u postojećim vrtićima u gradu, a Karane su odabrane s obzirom na to da je Društveni dom u vlasništvu Grada, a baš umjesto njega bi trebao niknuti novi vrtić. Također, lokacija je u neposrednoj blizini željezničkog kolodvora i Poduzetničke zone u Teslinoj ulici u kojoj radi velik broj roditelja. Na kraju je gradonačelnik dodao kako će i u slučaju nepovoljnog ishoda projektna dokumentacija dobro doći jer postoji veliki interes, tako da se u Križevcima ili okolici sigurno ubrzo može očekivati novi vrtić. Na kraju treba napomenuti kako su obje ove odluke donesene jednoglasno s 18 glasova za.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI