U Đurđevcu će se graditi balon-hala vrijedna četiri milijuna kuna

Đurđevac će uskoro dobiti još jednu sportsku dvoranu. Trenutno školarci, sportaši i rekreativci imaju na raspolaganju dvije dvorane, u sklopu Osnovne i Strukovne škole, a kako klubovi imaju sve veći broj mladih sportaša, njihovi kapaciteti nisu dovoljni tijekom jesenskih i zimskih mjeseci pa se gradska vlast odlučila za izgradnju još jednog sportskog objekta.

– Mi smo izradili projekt za balon-halu koja će se graditi u sportsko-rekreacijskom centru Vlado Leščan – Duspe, na prostoru iza teniskih terena. Želimo najmlađim sportašima omogućiti sve potrebne uvjete za treninge i s tim ciljem je i izrađen ovaj projekt jer nam se tijekom zimskih mjeseci javljaju problemi s terminima za pojedine klubove – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.

Prema prvim procjenama za izgradnju balon-hale potrebno je uložiti četiri milijuna kuna. Grad namjerava veći dio sredstava osigurati kroz potporu Središnjeg državnog ureda za sport koji će uskoro raspisati natječaj za sufinanciranje ulaganja u sportsku infrastrukturu.

– Projekt je uvršten i u financijski plan Zajednice sportskih udruga i nadamo se da ćemo dobiti potrebnu financijsku potporu za njegovu realizaciju – dodaje Hrvoje Janči. Površina nove dvorane, odnosno balon-hale, bit će 1600 četvornih metara te će imati dva teniska terena, a podloga će biti prilagođena i za ostale sportove. Plan je, da osim tenisača, balon-halu koriste borilački klubovi, kao i polaznici sportskih škola vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta te ostali klubovi za kondicijske pripreme.

Gradnja balon-hale znatno je jednostavnija od klasične sportske dvorane pa se gradska vlast nada da će u ovoj godini biti realiziran taj projekt kako bi već od iduće zime mlade sportske nade imale sve potrebne uvjete za treninge i predviđene aktivnosti.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI