U Đurđevcu će se otvoriti stručni studij računalstva i informatike

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sveučilište Sjever u suradnji s Gradom Đurđevcom otvorit će u Đurđevcu preddiplomski stručni studij računarstva i informatike te još jedan studij društveno-humanističkih znanosti ovisno o interesu budućih studenata. Na tu temu održan je prvi radni sastanak na kojemu su sudjelovali gradonačelnik Hrvoje Janči, saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković, rektor Sveučilišta sjever Marin Milković, prorektor Mario Tomiša, ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar, ravnatelj Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac Tomislav Ostojić, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović i Damir Mujić, poduzetnik, član Poslovnih anđela i bivši vlasnik IT tvrtke Avalon.

-Sveučilište Sjever se već profiliralo u STEM području znanosti te ima preko 90 posto studijskih programa vezano uz to područje po čemu smo jedinstveni u Hrvatskoj. Novi preddiplomski stručni studij računalstva i informatike u Đurđevcu će biti još jedan veliki iskorak u nadogradnji našeg Sveučilišta. Mi smo dali obećanje i obećanje ćemo izvršiti- od iduće akademske godine Đurđevac će imati svoj studij – rekao je rektor Milković.

Želja je, naglasio je prorektor Tomiša, prilagoditi program potrebama tržišta u Đurđevcu i strukovnim programima u srednjoj školi. Ravnatelji su se složili da za mehatroniku, robotiku i informatiku postoje velike potrebe u gospodarstvu i interes poduzeća s područja grada te takva obrazovana radna snaga ima osigurana radna mjesta čim izađe iz sustava obrazovanja. Razgovaralo se i o zajedničkoj suradnji Sveučilišta sa školama i poduzetnicima na raznim projektima u budućnosti.

-Održavanje studijskih programa je velika stvar za Đurđevac u kojem postoji duga tradicija otvaranja IT tvrtki. Ove godine u našoj Strukovnoj školi kreće i projekt Centar kompetencija. Ti projekti su samo nadogradnja našeg projekta poduzetničkog inkubatora s kojim smo potporu poduzetnicima za razvoj postojećih i novih ideja čime osiguravamo razvoj lokalne zajednice i ostanak mladih u ovom kraju – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Sveučilište je već pokrenulo izradu elaborata studijskog programa te studiju izvodljivosti, a idući radni sastanak održat će se krajem ovog mjeseca.

Foto: Grad Đurđevac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI