U ĐURĐEVCU Gradit će još jedan rotor i to možda već ove godine

Podravski list profile
Krajem prošle godine gradska uprava i Županijska uprava za ceste u suradnji s policijskom postajom Đurđevac pokrenuli su ovaj projekt

Prometna problematika na raskrižju ulica Matije Gupca, Grkinske i Antuna Radića u gradskom kvartu Peski bit će riješena izgradnjom kružnog toka. Izrađena je potrebna projekta dokumentacija, a tijekom ovog tjedna gradska uprava i Županijska uprava za ceste će održati sastanak na kojem će odrediti tko će biti nositelj investicije. Prema prvim procjenama izgradnja kružnog toka koštat će 1,5 milijuna kuna.

– Projekt smo prijavili na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova u sklopu nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pa se nadamo da ćemo dobiti potporu nakon čega će biti određen i omjer financiranja od naše i strane Gradske uprave – kaže Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste.

Izgradnja kružnog toka predviđena je u ovoj godini, a plan je da radovi počnu tijekom ljeta. Gradska uprava s tim je ciljem krenula i u obnovu komunalne infrastrukture na spoju ulica koja je jedan od preduvjeta za početak radova.

Kružnim tokom će se, uz rješavanje problematike na samom raskrižju, usporiti i promet uz sportsko-rekracijski centar Vlado Leščan – Duspe u Ulici Antuna Radića pa je to glavni razlog zbog kojeg je izgradnja uvrštena u prioritete.

Krajem prošle godine gradska uprava i Županijska uprava za ceste u suradnji s policijskom postajom Đurđevac pokrenuli su ovaj projekt kako bi se izbjegle prometne nesreće koje su se događale u tom razdoblju.

– Ovaj projekt još je jedan primjer naše dobre suradnje s Gradom Đurđevcem u cilju rješavanja prometne problematike na cestama koje su u našoj nadležnosti. Dosad smo uspješno realizirali projekte kružnih tokova u gradskim kvartovima Novo selo i Ledine pa vjerujem da će u ovoj godini i Peski dobiti kružni tok kojim ćemo poboljšati prometnu sigurnost i na cestama u ulicama Antuna Radića, Matije Gupca i Grkinske – zaključio je Dragutin Guzalić.

FOTO Đuro Grčić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI