U energetsku obnovu zgrade Općine Ferdinandovac uloženo 1,2 milijuna kuna

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Konferencija za medije u povodu završetka projekta „Energetska obnova zgrade Općine Ferdinandovac na adresi Trg slobode 28, Ferdinandovac“ održana je 1. listopada 2020. godine u prostorijama Vatrogasne vijećnice u Ferdinandovcu. Na konferenciji su bili nazočni načelnik Općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, voditeljica projekta Nadica Kolar, zaposlenici Općine Ferdinandovac, članovi općinskih tijela, predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora, predstavnici medija te ostali zainteresirani.

-Uspješnom prijavom projekta na javni poziv za dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” u sklopu operativnog programa Konkurentnost i kohezija, te sklapanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, Općini su dodijeljena bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ugovorenom iznosu od 873.126,30 kuna. Ukupna vrijednost projekta je 1.526.899,55 kuna od čega prihvatljivi troškovi iznose 1.438.683,50 kuna. Također, odobreno je i sufinanciranje do 80% prihvatljivih troškova vlastitog učešća Općine Ferdinandovac u projektu od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, odnosno u najvišem iznosu do 452.445,76 kuna. Iz općinskog proračuna na kraju je za realizaciju projekta izdvojeno manje od deset posto potrebnih sredstava. Uspješnom realizacijom projekta, Općina Ferdinandovac postigla je glavni cilj, a to je dugoročno smanjenje potrošnje toplinske energije te smanjenje emisije CO2 – istaknuo je Vjekoslav Maletić.

Voditeljica projekta Nadica Kolar održala je kratku prezentaciju projektnih aktivnosti.

-U svrhu smanjenja potrošnje energije i ulaganja u održavanje općinske grade, projektom je izvršena rekonstrukcija rasvjete u svim općinskim prostorima, zamijenjena su postojeća rasvjetna tijela s energetski učinkovitim LED rasvjetnim tijelima. Ugradnjom plinskog kondenzacijskog uređaja te pločastih radijatora u dvocijevnom sustavu grijanja, smanjena je potrošnja prirodnog plina za zagrijavanje prostora. Izvedena je toplinska izolacija zidova i stropova te zamijenjena stara vanjska stolarija novom PVC stolarijom. Radovi energetske obnove općinske zgrade izvedeni su u razdoblju od rujna 2019. do ožujka 2020. godine, a ukupna vrijednost izvršenih radova iznosi 1.103.643,64 kuna – rekla je Nadica Kolar.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Ferdinandovac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI