U goricama se s pajdašom nalio rakije pa u kući zatočio svoju suprugu

Davor (38) iz okolice Ludbrega na Općinskom sudu u Varaždinu optužen je zbog protupravnog oduzimanja slobode. Naime, kako otkriva optužnica, Davor se s prijateljem u vinogradu napio rakije i nakon što je stigao kući, do krajnjih je granica izmaltretirao djevojku s kojom živi, ali i susjede koji su mu pozvali policiju. Dogodilo se to 7. lipnja prošle godine između 23.00 i 23.30 sati. Kako piše u optužnici, Davor je tijekom verbalnog sukoba s partnericom, kada je ona htjela napustiti dom, kako bi je spriječio, stao na vrata dnevnog boravka i raširio ruke.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Pobjegla susjedima

Uplašena žena uspjela se provući pored njega u hodnik, no nakon što ju je u hodniku pretekao, stao je na vrata hodnika, tamo se ‘raskrilio’ i ponovno je spriječio u odlasku. Pokušao ju je zatim ugurati u kupaonicu, no ona je pobjegla u spavaću sobu. Iz sobe joj je također onemogućio izlazak tako da je došao za njom i stao na vrata. Nesretnica nije mogla otići iz kuće sve dok nije iskoristila njegovu nepažnju pa se iskrala i pobjegla kod susjeda potražiti pomoć. Nakon što je uhićen i saslušan, Davor je pušten na slobodu, a istražni zatvor sud mu je zamijenio za mjere opreza. Ne smije se približavati svojoj bivšoj djevojci, niti je na bilo kakav način kontaktirati i uznemiravati, a te su mu mjere nedavno produljene. Iznoseći svoju obranu okrivljeni Davor policijskim je službenicima, ali i tužiteljima rekao kako se on zbog alkoholiziranosti ničega ne sjeća, no kako njegova djevojka sigurno ne bi lagala kada ga je kazneno prijavila “te su se događaji očigledno dogodili na način kako je ona to opisala”.

Nikada nije bio takav

Tužiteljima je njegova partnerica kao žrtva kaznenog djela objasnila kako je s Davorom u vezi bila sedam godina i da su često mijenjali adresu sve dok se nisu 2018. godine doselili kod Ludbrega. Ispočetka nije bilo nikakvih problema, no onda je sve više počeo piti i posljedično je bio nasilan prema njoj. To je nasilje bilo verbalno, a svodilo se na vrijeđanje. Opisala je i događaje koji su predmet kaznenog postupka.

– Oko 21.00 sati je otišao kod prijatelja na piće, a vratio se već nakon sat vremena jako pijan. Ispočetka je bio dobre volje, ali nakon kraćeg vremena počeo se ponašati paranoično i govoriti nesuvislo u smislu “znaš ti dobro da oni žele da ja to napravim”. Nisam to uopće razumjela te je on postajao sve agresivniji. U jednom trenutku on je rekao “sad ćeš ti vidjeti što oni hoće da ja napravim” te je uzeo stolac, bacio ga na pod i tako ga razbio. Rekla sam mu da mi je dosta takvog ponašanja, počela sam uzimati stvari kako bi otišla svojim roditeljima – kazala je napadnuta žena. Opisala je kako je bježala po kući od njega i kako mu je uspjela pobjeći.

U vinogradu pio rakiju

– Kada je Davor stao na izlaznim vratima predsoblja, ponovno je raširio ruke i nije me pustio da prođem. Nakon toga od mene je zatražio ključeve automobila koje sam mu odbila dati, a zatim me je počeo gurati za ramena kako bi me zatvorio u kupaonici, međutim, oduprijela sam mu se i pobjegla u spavaću sobu. Došao je za mnom i rekao “nećeš živa izaći odavde”. Te su me riječi jako ustrašile pogotovo zato što je njegovo ponašanje u tom trenutku bilo neprepoznatljivo i jer ga nikada nisam vidjela u takvom stanju – kazala je napadnuta žena.

Pobjegla je kod svojih susjeda, njihovih stanodavaca. Susjed je Davora sat vremena pokušao smirivati, a on je cijelo vrijeme govorio “da je treba ubiti i zadaviti”. Kako se bojala da joj nešto ne napravi s autom, htjela ga je preparkirati susjedima, no Davor joj je istrgnuo ključeve iz ruke tako da ju je zaboljelo. Vrisnula je i tada je susjeda pozvala policiju. Svjedoci su rekli kako je Davor u vinogradu “pio neku rakiju” i da mu je ona pomutila razum.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI